Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a bécsi merényletért

Közölték, az ő katonájuk lövöldözött az osztrák fővárosban, mielőtt a rendőrök végeztek vele.

Magyar Nemzet
Forrás: REUTERS2020. 11. 03. 19:26
null
Bcs, 2020. november 3. Rendrk Bcs belvrosban 2020. november 3-n, miutn elz este lvldzs trtnt a Seitenstettengasse utcai zsinagga kzelben. Az imahzban ekkor nem voltak emberek, gy egyelre nem tudni, hogy ez volt-e a clpont. A mernyletnek hrom rtatlan hallos ldozata van, kt arra jr frfi s egy n. A mernyl, akit a rendrk lelttek, az Iszlm llam nev terrorszervezet szimpatiznsa volt. MTI/AP/Ronald Zak Fotó: MTI/AP/Ronald Zak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam katonája követte el a bécsi merényletet, tudatta a terrorszervezet a hozzá köthető Amak hírügynökségen keresztül kedd este.

A Reuters információi szerint a dzsihadisták a közleményükhöz mellékelték a merénylő fotóját is, akit Abu Dagnah al-Albani néven említettek. Hozzátették: katonájukkal az osztrák rendőrök végeztek.

Hétfő este egy osztrák-észak-macedón kettős állampolgár kezdett lövöldözni Bécs belvárosában és legalább négy emberrel végzett. Egyelőre nem tudni, hogy a húszéves Kujtim Fejzulainak hány bűntársa volt. Az osztrák terrorellenes egységek ma tizennégy potenciális dzsihadisták állítottak elő. A fiatal férfit ismerték a hatóságok, korábban Szíriába akart szökni, hogy az Iszlám Állam kötelékében harcolhasson.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.