Bakondi György: Intenzíven nő a migránsok száma Magyarország határainál

A tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2019. 11. 13. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, hogy változás tapasztalható az illegális bevándorlók állampolgársági összetételében, az előző hónapokhoz képest jelentős arányban jelentek meg közöttük szírek.

Ismertetése szerint az embercsempészés módszerei is változnak, több európai ország határszakaszain alagutakat ástak a migránsok bejuttatására.

A terrorizmus új dimenziója, hogy az illegális bevándorlók között komoly harci tapasztalattal felvértezett terroristák szivároghatnak be Európába – hangsúlyozta Bakondi György, megjegyezve, világszerte zajlik a terrorizmus elleni küzdelem, ezért a „célországok” egyre érdekeltebbek abban, hogy a biztonság érdekében határozott lépéseket tegyenek.

A műsorban ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy kedden Németországban három feltételezett iszlamista terroristát tartóztatott le a német terrorelhárítás Frankfurt közelében. A letartóztatott két török és egy német állampolgár házilag készített bombával és internetről vásárolt fegyverekkel akart civilekre támadni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.