Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 11., kedd, Ferenc napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBOrbán Viktor egy szabad, bátor ember
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/betiltottak-a-nonapi-feminista-felvonulasokat-madridban-9480257/

Betiltották a nőnapi feminista felvonulásokat Madridban

Nem tarthatják meg idén a madridi nők a március 8-i felvonulásokat. A kormány a héten úgy döntött, hogy a járvány miatt betiltja a feminista tömegrendezvényeket, melyek tavaly jelentősen hozzájárultak a vírus elterjedéséhez. A feminista szervezetek fellebbeztek a határozat ellen, ám a Madridi Legfelsőbb Bíróság vasárnap reggelre több kérelmüket visszautasította.

Nem lesznek idén nőnapi tüntetések Madridban – így döntött a kormány után a Madridi Legfelsőbb Bíróság is. A spanyol nők a feminizmus jegyében minden év március 8-án nagyszabású megmozdulásokat tartanak szerte Spanyolországban.

Tavaly nem tiltották be ezeket a tömegrendezvényeket, melyek végül jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy Spanyolország a koronavírus-járvány első hullámának idején Európa legfertőzöttebb országává vált.

A 8M néven ismertté vált nőnapi felvonulásokat idén is meg akarták rendezni. Az egyesületek közel száz petíciót küldtek a kormányhoz, melyek felülvizsgálata után úgy döntöttek: a közegészségügy védelme érdekében idén nem engedélyezik a gyülekezést a spanyol fővárosban. A feminista szervezetek fellebbeztek a határozat ellen, majd transzparensekkel vonultak ki a Madridi Legfelsőbb Bíróság épülete elé, hogy követeljék a tilalom feloldását, mert szerintük a kormány ezzel megsérti a gyülekezéshez való jogukat.

A bírák vasárnap reggelre elutasítottak több kérelmet is azzal az indokkal, hogy a „jelenlegi járványügyi helyzetben a gyülekezési jogot felülírja az emberek egészséghez és élethez való joga”. Várhatóan a többi kérvény is hasonló sorsra jut.

Az ország néhány régiójában eközben engedélyezték ugyan a tüntetéseket, de az eddigieknél szigorúbb létszámkorlátozás és egészségügyi előírások mellett. A kormány női tagjai, köztük Yolanda Diaz munkaügyi miniszter megértést és együttműködést kér. Úgy fogalmazott:

„nekünk, feministáknak példamutatóknak és felelősségteljeseknek kell lennünk és be kell tartanunk az egészségügyi szabályokat”.

A spanyolországi városvezetők arra biztatják a hölgyeket, hogy jogaikat ezúttal más eszközökkel képviseljék. Tűzzék ki a feminizmust jelképező lila zászlót otthonukra, vegyenek részt online rendezvényeken és március 8-án este tapsoljanak együtt úgy, ahogyan tette azt az ország esténként tavaly tavasszal, így tisztelegve az egészségügyi dolgozók előtt.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Gyűlölethullám

Követőik fogságában a baloldali miniszterelnökjelölt-aspiránsok
Hosszú távon komolyan árthat az előválasztási versengés az ellenzék majdani miniszterelnök-jelöltjének megítélésében.

Eretnek szertartások

Azonos nemű párok megáldásával lázad a német egyház
Mintegy száz katolikus templom vesz részt a Vatikán állásfoglalása ellen tiltakozó kezdeményezésben.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Bélyeget a rémisztő képződményekre!
Aki egykor a kommunizmus híve volt, most arról papol, hogy a kínai egyetem behozza Magyarországra a kommunista szellemet?

Poszt-trauma

Gyurcsányné és a csábítás trükkje
A Fehér Házban lázasan pakolják a bőröndöket, hogy az elnök európai körútján mielőbb Magyarországnak is a körmére nézhessen.

Poszt-trauma

Micsoda egy ország ez?
Ha hallgatnánk Fekete-Győr bojkott felhívására, sehová nem mehetnénk nyaralni.

Aktuális

A francia rendőr gyilkosa büntetett előéletű muszlim fiatalember
Egyre több részlet lát napvilágot a rendőrgyilkosság elkövetőjével kapcsolatban.

Fricz Tamás blogja

A pedofilgyanús Foucault, avagy számít-e az erkölcs a szakmai teljesítmény megítélésénél?
Előre bocsájtom: nem hiszem, hogy tökéletesen megválaszolható a kérdés. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!