Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 10., szombat, Zsolt napja
HÍR TV – Civil körEurópa szerint nem lehet saját véleményünk.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/betiltottak-a-nonapi-feminista-felvonulasokat-madridban-9480257/

Betiltották a nőnapi feminista felvonulásokat Madridban

Nem tarthatják meg idén a madridi nők a március 8-i felvonulásokat. A kormány a héten úgy döntött, hogy a járvány miatt betiltja a feminista tömegrendezvényeket, melyek tavaly jelentősen hozzájárultak a vírus elterjedéséhez. A feminista szervezetek fellebbeztek a határozat ellen, ám a Madridi Legfelsőbb Bíróság vasárnap reggelre több kérelmüket visszautasította.

Nem lesznek idén nőnapi tüntetések Madridban – így döntött a kormány után a Madridi Legfelsőbb Bíróság is. A spanyol nők a feminizmus jegyében minden év március 8-án nagyszabású megmozdulásokat tartanak szerte Spanyolországban.

Tavaly nem tiltották be ezeket a tömegrendezvényeket, melyek végül jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy Spanyolország a koronavírus-járvány első hullámának idején Európa legfertőzöttebb országává vált.

A 8M néven ismertté vált nőnapi felvonulásokat idén is meg akarták rendezni. Az egyesületek közel száz petíciót küldtek a kormányhoz, melyek felülvizsgálata után úgy döntöttek: a közegészségügy védelme érdekében idén nem engedélyezik a gyülekezést a spanyol fővárosban. A feminista szervezetek fellebbeztek a határozat ellen, majd transzparensekkel vonultak ki a Madridi Legfelsőbb Bíróság épülete elé, hogy követeljék a tilalom feloldását, mert szerintük a kormány ezzel megsérti a gyülekezéshez való jogukat.

A bírák vasárnap reggelre elutasítottak több kérelmet is azzal az indokkal, hogy a „jelenlegi járványügyi helyzetben a gyülekezési jogot felülírja az emberek egészséghez és élethez való joga”. Várhatóan a többi kérvény is hasonló sorsra jut.

Az ország néhány régiójában eközben engedélyezték ugyan a tüntetéseket, de az eddigieknél szigorúbb létszámkorlátozás és egészségügyi előírások mellett. A kormány női tagjai, köztük Yolanda Diaz munkaügyi miniszter megértést és együttműködést kér. Úgy fogalmazott:

„nekünk, feministáknak példamutatóknak és felelősségteljeseknek kell lennünk és be kell tartanunk az egészségügyi szabályokat”.

A spanyolországi városvezetők arra biztatják a hölgyeket, hogy jogaikat ezúttal más eszközökkel képviseljék. Tűzzék ki a feminizmust jelképező lila zászlót otthonukra, vegyenek részt online rendezvényeken és március 8-án este tapsoljanak együtt úgy, ahogyan tette azt az ország esténként tavaly tavasszal, így tisztelegve az egészségügyi dolgozók előtt.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Beszállt a kampányba

Alakul a Facebook-diktatúra
Mintegy kilencven százalékkal csökkent a magyar kormány közösségi oldalain az elérések száma.

Torz rendszerváltás

Magyargyűlölő komprádorok
A következetesség és szavahihetőség nem erénye sem Gyurcsánynak, sem a baloldalnak.

Kiemelt

Ítéletidő a Barcelonának, úszott az örömben a Real Madrid
A királyi gárda az ősi rivális legyőzésével átmenetileg a bajnoki tabella élére állt.

Poszt-trauma

Fordulat: kampányt indított az ellenzék a regisztráció ellen
Ismét más irányt vett az ellenzéki kommunikáció: tegnap még regisztrálásra buzdítottak, ma már a regisztráció eltörlését követelik.

Poszt-trauma

Veesenmayer lehelete és a bolsevik agitátorok
Jó tudni, hogy a „német” „közszolgálati” bárdolatlanul beleavatkozna a 2022-es magyarországi választásokba.

Poszt-trauma

Kérdések Franziska Tschinderlének
Szívesen látjuk Ausztria budapesti nagykövetségének a válaszait is.

Aktuális

IN ENGLISH
Former leftist pursues the fight against Islam
Pierre Cassen, the former left-wing typographical union activist turned against his comrades in the 2000s because of the Islamic terror.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány már nem lottóötös
A Gyurcsány Ferenc nevű politikai kalandorral kapcsolatban tiszta és világos beszédre van szükség.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!