Biden bevándorlókkal sokkol, felgyújtott szavazóurna

Joe Biden demokrata elnökjelölt sokkoló hírei a bevándorlókkal kapcsolatban. Felgyújtott szavazóurna Bostonban.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 12:50
null
Boston, 2020. október 26. A bostoni rendõrség által közreadott kombókép az elkövetõrõl, amint felgyújt egy szavazóurnát Bostonban 2020. október 25-én. A bostoni könyvtárnál található urna 122 szavazatot tartalmazott, közülük 35 megégett. A tüzet gyorsan eloltották, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított az ügyben. MTI/EPA/Bostoni rendõrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó elnöki vitában Joe Biden azt közölte a bevándorlókkal kapcsolatban, hogy ha győz a választáson, 11 millió illegális bevándorlónak ad állampolgárságot az Egyesült Államokban – hangzott el a műsorban.

Horváth József emlékeztetett: a Biden alelnökségével működő Obama-adminisztráció bevándorlókkal kapcsolatos rutinja az volt, hogy évente két-három millió illegális bevándorlónak adott tartózkodási, illetve letelepedési engedélyt és végül állampolgárságot. Biden felelevenítené ezt a gyakorlatot, és az illegális bevándorlók befogadása szempontjából pótolnák a Donald Trump elnöksége alatti kiesett éveket – fűzte hozzá.

A szakértő szerint ez egy „nagyon félelmetes” szám, biztonságpolitikai szempontból kiemelt kockázatot jelent. Megjegyezte: Biden egyértelműen azoknak a szavazataiban bízik, akik meggyőződésből támogatják a migrációt – írja az MTI.

Felgyújtottak egy szavazóurnát Bostonban, az FBI vizsgálódik

Felgyújtottak egy szavazóurnát a november 3-i amerikai választások közeledtével Bostonban, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított az ügyben.

Választási tisztségviselők vasárnapi tájékoztatása szerint szándékos támadás történt. A bostoni könyvtárban található urna 122 szavazatot tartalmazott, közülük 35 megégett. A tüzet gyorsan eloltották.

Marty Walsh bostoni polgármester „a demokrácia szégyenének, a polgári kötelességüket teljesítő szavazókkal szembeni tiszteletlenségnek és bűncselekménynek” nevezte az incidenst.

A bostoni rendőrség által közreadott kép az elkövetőről, amint felgyújt egy szavazóurnát Bostonban 2020. október 25-én
Fotó: MTI/EPA/Bostoni rendőrség

A helyi rendőrség jelezte: gyújtogatás miatt vizsgálatot indítottak, és felfigyeltek egy személyre, aki a tűz időpontjában az urna közelében tartózkodott. A hatóságok nyilvánosságra hozták az illető képét, és arra kérték a helyieket, hogy segítsenek azonosítani őt.

A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott. Az FBI aláhúzta: elsődleges fontosságúnak tartja a massachusettsi választás integritásának biztosítását, és ha kell, könyörtelenül betartatja a szövetségi választási törvényeket.

Azok az állampolgárok, akiknek voksa károsodott, személyesen vagy levélben újra leadhatják szavazatukat – mondták el a tisztségviselők.

A korai szavazás múlt szombaton kezdődött Massachusetts államban, és eddig több mint kétmillióan adták le voksukat személyesen vagy levélben az államban.

Az amerikai választások közeledtével már mintegy 54,2 millió amerikai állampolgár – köztük Donald Trump elnök – élt a korai szavazás biztosította lehetőséggel. Szakértők szerint az eddigi magas részvételi arány a nagy érdeklődés jele. Emellett sokan azért adták le korábban a szavazatukat, mert a koronavírus-járványtól tartva szeretnék elkerülni a tömött szavazóhelyiségeket november 3-án. A koronavírus eddig több mint 224 ezer ember életét követelte az Egyesült Államokban. A járvány miatt több államban kiterjesztették a korai szavazás és a levélszavazás lehetőségét.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros György az idei amerikai elnökválasztás kimenetelét nem bízza a véletlenre, a 2016-os összeg tripláját költötte el: a célegyenesben is Trump ellen ármánykodik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.