Célzott gyűjtés az iraki segítségre

Az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezéséhez Lackfi János költő, író is csatlakozott.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 21:10
null
Víz, oktatás, egészség a kampány három fő mottója. Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Célzottan a menekülttáborokból hazatérő iraki családoknak indít adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. A magyar segélyszervezet 2016 óta állandó erbíli irodával segíti az iraki háború, az Iszlám Állam pusztításának károsultjait. Riportunkból kiderül, hogy legutóbb a keresztény többségű Karamles városába telepítettek víztisztító berendezést, de lakóépületeket, iskolákat is felújítottak már, jazidi menekülttábor támogatásában is részt vállalnak. Szatmári Barnabás, a szervezet iraki képviseletének vezetője pedig interjúnkban arról mesélt, hogyan lehet magyarként segíteni, ha olykor rakéták csapódnak be a környéken, nyáron az ötvenfokos hőséggel kell megküzdeni, és nem árt a területeket uraló milíciákkal is jóban lenni.

Az április végéig tartó „Esély a visszatérésre, esély a maradásra!” nevű kampányban a segélyszervezet személyes történetek felelevenítésével arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy az olyan természetesnek vett szolgáltatások hiánya, mint a víz-, oktatás- és egészségügy óriási problémát jelent Irakban, és a világjárvány megjelenése óta még nagyobb szükség van az összefogásra. A kezdeményezéshez Lackfi János író, költő a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az irodalom eszközeivel csatlakozott, és három versben hívta fel a figyelmet arra, hogy az iraki családoknak milyen nehézségekkel kell naponta szembenézniük.

Az Ökumenikus Segélyszervezetet támogathatja, és Lackfi János költeményeit olvashatja a szervezet honlapján.

Víz, oktatás, egészség a kampány három fő mottója
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.