Dél-Korea lépett: szigorít a beutazási feltételeken

Forrás: MTI2020. 04. 08. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külföldről behurcolt koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt Dél-Korea szerdán úgy döntött, hogy szigorít a beutazási feltételeken.

Csung Szje Kjun miniszterelnök elmondta, hogy ideiglenesen felfüggesztették Dél-Korea vízummentességi programjait, és vízumhoz kötik a belépést azokból az országokból, amelyek a koronavírus-járvány miatt nem engedik be területükre a dél-koreaiakat.

Bár Dél-Koreában jelentősen csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt hetekben, a hatóságok aggódnak, hogy a külföldről érkezők behurcolják a kórokozót. Többségük olyan dél-koreai állampolgár, akik erősen fertőzött országokból térnek haza. Az Egyesült Államokból és Európából beutazókra kéthetes karantén vár.

A dél-koreai egészségügyi hatóságok kedvező jelként értékelik, hogy az elmúlt három napban csak 50 körül volt az új fertőzések száma. Az országban 10 384 fertőzöttről és 200 halálos áldozatról tudni.

Eközben Pak Von Szun szöuli polgármester szerdán elrendelte a szórakozóhelyek és éjszakai klubok bezárását, miután a dél-koreai főváros előkelő Kangnam negyedében található egyik bárban többen megfertőződtek a koronavírussal. A szórakozóhely egyik női alkalmazottja azt követően kapta el a koronavírust, hogy találkozott a SUPERNOVA dél-koreai fiúbanda koronavírussal fertőzött vezetőjével, Dzsung Jun Hakkal. Több mint százan kerültek kapcsolatba a fertőzött alkalmazottal.

A tilalom április 19-ig van érvényben. Szöul 2146 bárjából és klubjából 422 nyitva tartott annak ellenére, hogy a kormány azt tanácsolta: a szórakozóhelyek ideiglenesen függesszék fel működésüket.

Vízummeghosszabbítás és vesztegzár Thaiföldön

A thaiföldi bevándorlási hivatal jelezte, hogy április 30-ig automatikusan meghosszabbítják az elmúlt két hétben lejárt vízumokat, hogy a turistáknak a jelenlegi helyzetben ne kelljen órákig tömött sorokban várniuk az ügyintézésre. Sok külföldi az országban rekedt a koronavírus terjedésének megfékezését célzó utazási korlátozások miatt.

Eközben a Thaiföld keleti részén található üdülőváros, Pattaja vesztegzárat rendelt el, hogy távol tartsa a helyi és külföldi látogatókat. A településre csak a helyi lakosok léphetnek be, ennek érdekében ellenőrzőpontokat állítottak fel. Az intézkedés csütörtökön lép életbe, és a hónap végéig szól. Emellett este 10 és hajnali 4 között országos kijárási tilalom van érvényben. Thaiföldön eddig 2369-en fertőződtek meg koronavírussal, a halálos áldozatok száma 30.

Vietnam 110 ezer antibakteriális egészségügyi maszkot adományozott Spanyolországnak, hogy támogassa a Covid-19-járvány elleni küzdelemben – tájékoztatta az EFE spanyol hírügynökséget szerdán Spanyolország hanoi nagykövetsége. Vietnam a betegség elleni küzdelem jegyében 550 ezer maszkot küld öt európai országnak: Németországnak, Olaszországnak, Franciaországnak, az Egyesült Királyságnak és Spanyolországnak – jegyzi meg az EFE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.