Demokrata párti elnökjelölt avatkozott be Ukrajnában

A XXI. Század Intézet elemzése a botrány hátterét és lehetséges következményeit vizsgálja.

Forrás: XXI. Század Intézet2020. 07. 03. 10:48
BIDEN, Joe; POROSENKO, Petro
Kijev, 2017. január 16. Petro Porosenko ukrán elnök (j) üdvözli Joe Biden amerikai alelnököt Kijevben 2017. január 16-án. (MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko) Fotó: Szerhíj Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XXI. Század Intézet internetes oldalán is elérhető legfrissebb elemzés az ukrán–amerikai kapcsolatokban tavaly kibontakozott kölcsönös beavatkozási botrány hátterét és lehetséges következményeit vizsgálja a legújabb fejlemények tükrében.

Az elemzés kiemeli: „Május és június folyamán két alkalommal is olyan hangfelvételeket mutattak be a sajtónyilvánosság előtt Ukrajnában, amelyek Joe Biden egykori amerikai alelnök és jelenlegi elnökjelölt, valamint Petro Porosenko volt ukrán elnök számára is kompromittálóak lehetnek. Az elnöksége idején szélsőségesen nacionalista retorikát alkalmazó és az ország elsőszámú hazafiaként pózoló Porosenko a felvételek alapján egy külföldi hatalom szófogadó bábjának tűnik, míg Biden kapcsán ugyanazok a vádak vethetők fel, amelyekkel a demokraták illették Donald Trumpot az elmúlt évek során.”

A teljes elemzés IDE kattintva elolvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.