Deutsch Tamás: Ez nyílt megfenyegetés és megfélemlítés

A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációja levélben fordult David Sassolihoz, az Európai Parlament (EP) elnökéhez annak kapcsán, hogy Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő is felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó szélsőséges jobboldali csoportosulás, a Mirotvorec (Béketeremtő) „halállistájára”. A képviselőcsoport azt kéri, hogy az EP fejezze ki szolidaritását a megtámadott képviselővel, illetve szólítsa fel Ukrajnát, hogy az ukrán hatóságok akadályozzanak meg minden ilyen fenyegetést, uszítást és gyűlöletkeltést az európai parlamenti képviselők, valamint az ukrajnai magyar közösség tagjai ellen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 18:38
DEUTSCH Tams
Strasbourg, 2019. július 15. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselõje az Európai Néppárt képviselõcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás a Fidesz–KDNP delegáció vezetőjeként David Sassolihoz írt levelében felhívja az elnök figyelmét:

Bocskor Andrea 2014 óta tagja az Európai Parlamentnek és a magyar néppárti delegációnak, és a képviselő asszony kárpátaljaiként az Ukrajnában élő magyarokat is képviseli.

Bocskor Andrea közelről követte az ukrajnai eseményeket, és gyakran szóvá tette az ott élő magyarok kisebbségjogainak korlátozását.

Nemrégiben határozottan kiállt azokkal a durva támadásokkal szemben, amelyeket az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) mondvacsinált okokra hivatkozva követett el a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és annak vezetőjével, illetve más kárpátaljai magyar szervezetekkel szemben. Ezeket a támadásokat politikai nyomásgyakorlásnak és megfélemlítésnek minősítette, amelyek súlyosan fenyegetik a kisebbségi szervezeteket.

Deutsch Tamás tájékoztatta az EP-elnököt, hogy tegnap a média beszámolt arról, hogy Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő is felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó szélsőséges jobboldali csoportosulás, a Mirotvorec (Béketeremtő) „halállistájára” a parlamenti képviselői munkássága miatt. Deutsch hozzátette:

a Fidesz–KDNP delegáció mélységes aggodalmát fejezi ki a képviselőcsoport egyik tagjának nyílt megfenyegetése és megfélemlítése miatt.

Ezért a képviselőcsoport kéri David Sassolit, hogy az európai parlament elnökeként álljon ki Bocskor Andrea jogaiért, és fejezze ki az EP szolidaritását az ügyben.

Mindemellett szólítsa fel Ukrajnát, hogy az ukrán hatóságok akadályozzanak meg minden ilyen fenyegetést, uszítást és gyűlöletkeltést az európai parlamenti képviselők, valamint az ukrajnai magyar közösség tagjai ellen.

Évek óta folyamatos támadások érik a magyarokat

Eddig, és ne tovább! Évek óta erőszakos politikai fenyegetések, zsarolások, folyamatos támadások érik a magyarokat, Magyarországot, mert nemet mondtunk a bevándorlásra.

Európai parlamenti jelentéseknek álcázott politikai vádiratok, 7. cikk szerinti eljárás, kizárási kezdeményezések, “jogállamisági” zsaroló mechanizmus kialakítása, elképesztően durva interjúk, személyeskedő nyilatkozatok.

Sajnos egyáltalán nem lehet csodálkozni azon, hogy ezt az agresszív európai politikai gyakorlatot biztatásnak veszik a magyarellenes ukrajnai szélsőségesek. És arrafelé aztán nem babra megy a játék. Azonnal véget kell vetniük az ellenlábasainknak a fenyegetőzés erőpolitikájának Európában, mert ez biztatás a szélsőséges magyarellenes csoportoknak – írta Facebook-oldalán Deutsch Tamás.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3852844324748674&id=100000694338124

Szijjártó: Ukrajna a legsötétebb eszközöket veti be a polgárai ellen

„Ukrajna a legsötétebb, szovjet időkre emlékeztető eszközöket használja polgárai megfélemlítésére” – írta a kárpátaljai önkormányzati képviselők elleni eljárásról a közösségi oldalán vasárnap a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint ezzel az esettel Kijev sokadjára bizonyítja, hogy csak szavakban akarja az európai integrációt. Hozzátette, hogy az ukrán gyakorlattal ellentétben minden európai és nemzetközi jogszabály biztosítja a nemzeti kisebbségek számára az identitás megőrzését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.