Egy muszlim megkéselt egy rendőrnőt Franciaországban

Késsel támadt pénteken egy rendőrnőre egy férfi a nyugat-franciaországi Nantes-hoz közeli La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén – közölte a helyi csendőrség.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 28. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrnő életveszélyesen megsérült. A bűnöző elvette a rendőrnő fegyverét, és elmenekült. (Néhány hete egy illegális bevándorló Allah Akbart üvöltött, berontott egy Párizs melletti rendőrőrsre és elvágta egy rendőrnő torkát. A gyilkost agyonlőtték.) A legfrissebb információk szerint a nantes-i bűnözőt elfogták. Kiderült, hogy muszlim terroristagyanú miatt nyilvántartott férfiről van szó. Miközben elfogták, a bűnöző két rendőrbe belelőtt. Ők súlyosan megsérültek, a többször megszúrt rendőrnő élet és halál között van. Később az is kiderült, hogy tűzharc volt a rendőrök és a bűnözők között, és a bűnözőt végül agyonlőtték.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadás délelőtt 10 órakor történt egy Nantes melletti település rendőrségének egyik irodájában, ahol a támadó többször megszúrta a rendőrnőt. A támadásnak állítólag nem voltak szemtanúi.

A bűnöző elvette a rendőrnő fegyverét és egy régi Golffal elmenekült. Az autót később Nantes mellett megtalálták, de a fegyveres bűnöző továbbra sincs meg.

A férfit a nantes-i csendőrség több száz tagja keresi. A hatóságok arra kérték a helyieket, hogy zárkózzanak be lakóhelyükre, miután a keresett férfi természetesen veszélyes.

Kiürítették egy bevásárlóközpontot, és az iskolába bezárták a gyerekeket, ha a bűnöző esetleg megpróbálna ott túszokat szedni.

A France Bleu információi szerint a Golfot összetörte a bűnöző, feltehetően karambolozott, és úgy hagyta ott és gyalog menekült tovább.

A Les valeurs actuelles hetilap úgy tudja, hogy életveszélyesen sérült meg a rendőrnő.

A V4NA nemzetközi hírügynökség úgy tudja, a férfi autójának a papírjai nem voltak rendben, ezért ment be a rendőrségre, ott megkéselt egy rendőrnőt.

A térség parlamenti képviselője, Luc Geismar szerint két csendőr is megsérült, őket is megtámadta a férfi.

LEGÚJABB:

A France Info úgy tudja, elfogták a bűnözőt. A regionális napilap is megerősítette ezt az információt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint akkor sérült meg két csendőr, amikor a férfit el akarták fogni. Mindkét csendőrbe belelőtt a menekülő bűnöző.

A BFM hírtelevízió megfogalmazása szerint legalább két csendőrbe lőtt bele a férfi, azaz, elképzelhető, hogy a megkéselt rendőrnőn, a két meglőtt csendőrön kívül van még sérült.

A Le Figaro egyik fájdalmasan ironikus kommentárja igen tanulságos, utalva a mindennapossá vált, franciaországi erőszakkal szemben tehetetlen Macron elnökre: egy közönséges hétköznap Macróniában.

Mindenesetre Nantes polgármesternője, a szocialista Johanna Rolland máris közzétette az ilyenkor megszokott közhelynyilatkozatot: sokkolta az eset és keményen elítéli, ami történt.

A France Info szerint a rendőrnő 50 éves volt, és többször megszúrta a bűnöző.

Délután 2 órakor a France Bleu arról írt, hogy egy radikalizálódása miatt nyilvántartott, terroristagyanús férfi sebesítette meg a három rendőrt. Azaz, terrorizmus gyanúja miatt hivatalosan nyilvántartott muszlim férfiről van szó.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint a férfi korábban is megtámadt már rendőröket. Információik szerint néhány hónappal ezelőtt engedték ki a börtönből.

A francia hírügynökség 14 óra 10 perckor arról írt, hogy a terrorelhárítás egyelőre nem foglalkozik az üggyel, mert nem tudják a férfi motivációját. (Attól függetlenül nem vette vette át a francia terrorelhárítás a nyomozást, hogy az már kiderült: úgynevezett S-kartonja van a negyven körüli férfinek, azaz, szélsőséges, muszlim terrortámadásokra utaló jelek miatt már figyelték, hivatalosan: muszlim indíttatású terroristagyanú miatt nyilvántartott személy.)

Nem sokkal 15 óra előtt kiderült, hogy a tűzharcban a bűnözőt agyonlőtték a rendőrök.

A France Info szerint a három rendőrt megsebesítő, terrorgyanú miatt nyilvántartott férfi pszichés problémákkal küzd...

A francia közbeszédben évek óta azon ironizálnak nagyon sokan, hogyha egy bevándorló vagy bevándorló hátterű muszlim terrortámadást hajt végre, akkor azt mondják: óh, biztos pszichés gondjai vannak, ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Ugyanis 2012 óta, az alapvetően baloldali vezetésű francia állam így mentegeti ezeket a bűnözőket. Természetesen senki sem állítja az ellenkezőjét: feltehetően minden terrorista egyúttal pszichés beteg is, nyilvánvalóan egészséges ember nem repül neki mondjuk a World Trade Centernek, de a lényegen, a bűnön ez nem változtat. Ez semmire nem mentség – olvasható az Origo cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.