Elfogtak egy feltételezett terroristát Hollandiában

A holland rendőrség elfogott egy feltételezett terroristát a német határ közelében, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletre készült – közölte az ANP helyi hírügynökség szerdán az AIVD holland hírszerzésre hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 02. 27. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 48 éves férfit a német határtól mindössze néhány kilométerre lévő De Lutte nevű holland településen kerítették kézre, de őrizetbe vételének pontos időpontját nem ismertették.

Az ANP értesülései szerint a gyanúsított az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója. Groningeni otthonában tartott házkutatás során a rendőrség egy fegyvert és hozzá való lőszert talált elrejtve. Groningenben és De Luttéban emellett több mobiltelefont, egy laptopot, illetve adathordozókon tárolt dokumentumokat is lefoglaltak, amelyek a „hitetlenek” elleni harcot dicsőítik.

A férfi eddig megtagadta a tanúvallomást. Az ügyében eljáró rotterdami bíróság kilencven napra meghosszabbította vizsgálati őrizetét. Az ANP nem közölt részleteket a tervezett merényletkísérletről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.