Elhunyt Donald Trump öccse, Robert Trump

Az USA elnökének testvére nem élt reflektorfényben, de mindig támogatta a bátyját.

Magyar Nemzet
2020. 08. 16. 8:47
TRUMP, Donald
Egy 1999. november 3-án New Yorkban készített kép, amelyen Donald Trump amerikai üzletemberrõl, ingatlanmágnásról (j) és öccsérõl, Robert Trumpról. Robert, aki a Trump-vállalatbirodalom ingatlanvállalkozásait irányította 2020. augusztus 15-én, 71 éves korában elhunyt egy nappal azután, hogy bátyja meglátogatta õt egy New York-i kórházban. Halálának okát nem közölték Fotó: MTI/AP/Diane Bondaress
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Trump, az amerikai elnök, Donald Trump öccse, 71 esztendős korában elhunyt egy New York-i kórházban – tudatta közleményében a Fehér Ház.

„Nehéz szívvel tudatom, hogy csodálatos bátyám, Robert békésen elhunyt ma este. Nemcsak a testvérem volt, de a legjobb barátom is. Nagyon fog hiányozni, de újra találkozunk majd. Emléke szívemben örökké él. Robert, szeretlek. Nyugodj békében.” – írta gyászüzenetében az amerikai elnök.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az elhunyt milyen betegségben szenvedett. Sajtóértesülések szerint azonban az elmúlt néhány hónapban többször kórházban kellett ápolni. Néhány nappal ezelőtt Donald Trump is meglátogatta New Yorkban, ami arra utal, hogy lehetett számítani halálára. Állítólag szombaton Donald Trump még telefonon hívta öccse kórtermét, az azonban nem derült ki, hogy még tudtak-e szót váltani egymással.

Robert Trump az öt Trump testvér közül a legifjabb volt, az elnöktől három évvel fiatalabb. Sokáig ő is a családi üzletben, a Trump Organizationban dolgozott vezető beosztásban, míg néhány évvel ezelőtt visszavonult, vagyonából sokat jótékonykodott.

Bátyjával szemben nem élt reflektorfényben,

bár 2008-ban a bulvár lapok címlapjára került, miután 25 évnyi házasság után elvált feleségétől, Blaine Trumptól, miután összeszűrte a levet titkárnőjével, Ann Marie Pallannal, akivel ezután is együtt élt. A Fox News ugyanakkor emlékeztet rá, hogy az egykori házastársak békésen váltak szét, Blaine még Donald Trump beiktatási ünnepségén is részt vett.

Egy 1999. november 3-án New Yorkban készített kép Donald Trump amerikai üzletemberről, ingatlanmágnásról (jobbra) és öccséről, Robert Trumpról. Robert, aki a Trump-vállalatbirodalom ingatlanvállalkozásait irányította 2020. augusztus 15-én, 71 éves korában elhunyt, egy nappal azután, hogy bátyja meglátogatta őt egy New York-i kórházban. Halálának okát nem közölték
Fotó: MTI/AP/Diane Bondaress

 

Robert Trump testvérét mindig támogatta és védelmezte, politikailag is.

Már az elnökválasztási kampány során segített az adománygyűjtésben, nemrégiben pedig bírósági úton próbálta megakadályozni, hogy unokahúguk, Mary Trump lejárató könyvet hozzon nyilvánosságra, amelyben kiteregetik a családi szennyest.

Médiajelentések szerint az amerikai elnököt mélyen lesújtotta öccse halála. Várhatóan a sűrű választási kampány ellenére is részt vesz majd a temetésén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.