Elhunyt Nehama Rivlin, az izraeli államfő felesége

Reuven Rivlin neje évek óta tüdőfibrózissal küzdött, és több mint két hónapja tüdőátültetésen esett át. Az asszonyt hetvenhárom éves korában érte a halál.

Forrás: MTI2019. 06. 04. 13:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenhárom éves korában kedden elhunyt Nehama Rivlin izraeli first lady, az államfő, Reuven Rivlin felesége – jelentette be közleményében az elnöki hivatal.

Nehama Rivlin évek óta tüdőfibrózissal küzdött, és több mint két hónapja tüdőátültetésen esett át. Bár a műtét sikeres volt, hetekkel később romlani kezdett az állapota, és újra kórházba került. A first lady a Petah Tikva-i Beilinson Kórházban hunyt el, egy nappal 74. születésnapja előtt.

Az izraeli elnök szerepe jórészt protokolláris, a valódi hatalom a miniszterelnök kezében van.

A first lady halála a teljes izraeli politikai elitet megrázta.

„Mindannyian imádkoztunk a gyógyulásáért” – hangsúlyozta Benjámin Netanjahu kormányfő. „Legmélyebb részvétünket tolmácsoljuk az elnöknek és egész családjának” – tette hozzá.

Seli Jahimovics munkapárti képviselő „intelligens, életteli és rendkívül szerény” nőként jellemezte az elhunytat.

Nehama Rivlin ukrán bevándorlók lányaként született az izraeli Herutban 1945. június 5-én. A jeruzsálemi Héber Egyetemen dolgozott kutatóként, diplomáját botanikából és zoológiából szerezte.

1971-ben ment feleségül Reuven Rivlinhez, akitől három gyereke született.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.