Ellenfeleinek üzent Putyin a győzelem napján tartott beszédében

Az elnök szerint nincs megbocsátás és nincs mentség azoknak, akik agresszív terveket szőnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 09. 12:28
null
Moszkva, 2021. május 9. Az orosz nemzeti gárda katonái menetelnek a náci Németország felett aratott gyõzelem 76. évfordulója alkalmából rendezett katonai díszszemlén Moszkvában 2021. május 9-én. MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincs bocsánat azoknak, akik a második világháború tanulságait elfelejtve ismét agresszív terveket szőnek – jelentette ki vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök a nácizmus felett aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából. – A háború annyi elviselhetetlen megpróbáltatást, gyászt és könnyet hozott, hogy lehetetlen elfelejteni.

És nincs megbocsátás és nincs mentség azoknak, akik ismét agresszív terveket szőnek

– tette hozzá.

Megjegyezte: csaknem egy évszázad telt el azóta, hogy „a szörnyű náci fenevad egyre szemtelenebbé vált és megerősödött Európa közepén, és a faji és nemzeti felsőbbrendűség, az antiszemitizmus és a ruszofóbia jelszavai egyre cinikusabban elhangzottak”. – A történelem megköveteli a következtetések és a tanulságok levonását, de sajnos a nácik ideológiájából, a kizárólagosságuk téveszmés elméleteinek a megszállottjai sok mindent újra megpróbálnak – hangsúlyozta az elnök. Hozzáfűzte, hogy nem csak mindenféle radikálisokról és nemzetközi terroristacsoportokról van szó.

Vlagyimir Putyin szavai azután hangoztak el, hogy az utóbbi hetekben tovább romlott Oroszország viszonya az Egyesült Államokkal és több európai országgal. Joe Biden amerikai elnök a múlt héten azt mondta: azt reméli, hogy júniusi európai körútja során találkozni fog orosz kollégájával.

Az oroszországi győzelemnapi megemlékezések fő katonai eseménye a moszkvai katonai parádé volt, amelyen a hadsereg, a nemzeti gárda, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), valamint más fegyveres testületek, katonai iskolák és szervezetek tagjai vonultak fel. Több mint 12 ezer katona, 190 jármű és fegyver – tankok és rakétával felszerelt járművek – haladtak végig a Vörös téren az államfő beszéde után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.