Ellenzéki ellenszél, posztok a Fidesznek

A fideszes Deutsch Tamást a költségvetés-ellenőrzési bizottság alelnökének, Gál Kingát pedig a biztonsági és védelempolitikai bizottság alelnökének választották az Európai Parlamentben.

2019. 07. 10. 18:24
DEUTSCH Tams
Budapest, 2019. július 5. Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselõje, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke sajtótájékoztatót tart a HISZEK Benned Sport Program soron következõ ütemérõl az Emberi Erõforrások Minisztériumának Sportért Felelõs Államtitkárságán 2019. július 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes Deutsch Tamást a költségvetés-ellenőrzési bizottság (CONT) alelnökének, Gál Kingát pedig a biztonsági és védelempolitikai bizottság (SEDE) alelnökének választották az Európai Parlamentben.

Korábban a Fidesz–KDNP képviselői közül Trócsányi Lászlót az alkotmányügyi bizottság (AFCO), Bocskor Andreát a kulturális és oktatási bizottság (CULT), Hidvéghi Balázst pedig az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alelnökének jelölték. Utóbbi három esetben elhalasztották a magyar érdekeltségű szavazásokat.

Az ellenzéki képviselők közül az MSZP-s Ujhelyi István ismét a közlekedési és turisztikai bizottság alelnöke lett.

Az EP zöldpárti, liberális és szociáldemokrata frakciója a napokban jelezte: kollektíven leszavazzák a magyar kormánypárti képviselők alelnöki ambícióit.

– Nem tisztelik, sőt egyenesen semmibe veszik a magyar választók akaratnyilvánítását, ami a legalapvetőbb demokratikus értékekkel is ellentétes – mondta korábban Deutsch Tamás, utalva arra, hogy részben a soraikban helyet foglaló magyar ellenzéki képviselők nyomására döntöttek így a képviselőcsoportok.

A Fidesz–KDNP-nek az előző parlamenti ciklusban három alelnöke volt a parlamenti szakbizottságok élén. A most újraválasztott politikusok közül Gál Kinga akkor az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alelnöki székét foglalta el.

Fidesz-KDNP: Az ellenzéki képviselők a demokrácia alapszabályait vették semmibe

A Fidesz-KDNP szövetség listájára szavazó magyar választópolgárok arculcsapása, amit az ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben műveltek – hangsúlyozta az a közlemény, amit a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja juttatott el az MTI-hez.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum és az MSZP képviselői a demokrácia alapszabályait vették semmibe, amikor megpróbálták megakadályozni, hogy a Fidesz-KDNP képviselőcsoport tagjai betöltsék a választási eredmények szerint nekik járó szakbizottsági alelnöki helyeket – fogalmazott a közlemény.

Járóka Lívia múlt heti európai parlamenti alelnökké választása után, a baloldali képviselők kísérlete azonban kudarcot vallott, ugyanis a magyar néppárti delegációnak újabb fontos vezetői tisztségeket sikerült megszereznie – mutatott rá a nyilatkozat, utalva arra, hogy Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az EP-ben szerdán.

„Felháborító, hogy az Európai Parlamentben a bevándorláspárti képviselők állandóan a jogállamiságról papolnak, ám az EP saját szabályait sem tartják be. Az ellenzéknek semmi sem drága, még a választások eredményének megváltoztatásától sem riadnak vissza” – hangsúlyozta közleményében a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.