Elviselhetetlenül viselkednek a migráns diákok a dán gimnáziumokban

Az érintett iskolákban a bevándorló tanulók sokszor nem figyelnek a tanórákon, sőt olykor az is előfordul, hogy azokról egyszerűen kisétálnak. Mivel a tanárok rengeteg energiát fordítanak a fegyelmezésre, ez a helyi fiatalok teljesítményére is hatással van.

Forrás: V4NA2020. 03. 04. 11:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koppenhágai Berlingske egy 25 középiskoláról szóló anyagot szerzett meg. Az oktatási intézményekben felmerülő problémákra a Denkorteavis.dk írása világít rá. A cikk első megállapítása, hogy az érintett gimnáziumokban elterjedt az aszociális viselkedés, az inkompetencia és a muszlim szélsőségesség, a tanárok pedig tehetetlenek. A kormány most szakértőkkel vizsgáltatja a helyzetet és keresi a jó megoldásokat.

A legfőbb baj az, hogy a dánul alig beszélő és értő migránscsaládokból származó tanulók lehúzzák a tanulni vágyó dán gyermekek teljesítményét is. Az órák nagy része ugyanis magyarázatokkal és fegyelmezéssel telik el, ami elveszi az időt a tanítás elől. A cikk alapján a bevándorló tanulók sokszor hangosan beszélgetnek az órákon, fülükben tartják a fülhallgatót, óra közben kisétálnak a tanteremből, és többnyire az iskolán kívüli szakmai programokon sem vesznek részt. Emellett több esetben problémát jelent az is, hogy nem köszönnek a női tanároknak.

A cikk szerint Pernille Rosenkrantz-Theil dán oktatási miniszter most azzal próbálkozik, hogy egy osztály létszámának csak meghatározott hányada lehessen bevándorló. Azt ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy az elképzelés egyáltalán megvalósul-e, és ha igen, mennyire lesz működőképes.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.