Erdoğan Macronnak: Ne szórakozz Törökországgal!

– Macron úrnak még sok gondja lesz velem! – fogalmazott a török elnök.

2020. 09. 13. 18:34

– Macron úrnak még sok gondja lesz velem! – fogalmazott a török elnök.

– Macron úrnak még sok gondja lesz velem. Nem ismeri a történelmet. Franciaország történelmét sem ismeri. Ne szórakozzon a török nemzettel, sem pedig Törökországgal

– fogalmazott a hétvégén Recep Tayyip Erdoğan török elnök a Demokrácia és Szabadság szigetén megrendezett Nemzeti akarat a gyámságtól a demokráciáig című szimpóziumon. A török TRT World csatorna tudósítása szerint az államfő ezzel Emmanuel Macron múlt heti megnyilvánulására reagált, amikor is a francia elnök azt mondta: Törökország nem tekinthető többé partnernek a Földközi-tengeren.

– Európának egyértelműen és egy hangon kell beszélnie Törökországról

– fejtette ki véleményét Macron a korzikai Porticcióban rendezett konferenciára érkezve, majd azt is hozzáfűzte: – Határozottnak kellene lennünk Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel szemben, akinek elfogadhatatlan a viselkedése.

A török elnök kihasználta az alkalmat, hogy Görögországhoz is szóljon. Felszólította Athént, hogy tartsa távol magát mindenféle helytelen cselekedettől a vitatott vizeken. Hozzátette:

a görögök ne kérjék olyan országok segítségét, amelyek fokozták a katonai jelenlétüket a régióban.

Erdoğan ezzel arra utalt, hogy a franciák a fokozódó török–görög ellentétek miatt megnövelték katonai tevékenységüket a Földközi-tenger keleti medencéjében. Erdoğan beszédében azt is kifejezte, hogy Törökország nem fog a Nemzetközi Valutaalaphoz fordulni, az ország képes magáról gondoskodni.

 

A Safak 40 iszlamista mozgalom támogatói transzparensekkel tüntettek Isztambulban 2020. szeptember 13-án az ellen, hogy a Charlie Hebdo című francia szatirikus lap ismét publikálta a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrákat. A francia lap a 2015-ös párizsi terrortámadások segítőinek szeptember 2-án kezdődött perével egyidejűleg tette ismét közzé a Mohamed prófétát ábrázoló gúnyrajzokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.