Évekig halottnak hitték, a bozótosból került elő egy férfi

Öt éven át azt hitték, Ricardas Puisyst elrabolták és meggyilkolták, vagy pedig emberkereskedők markába jutott, akik illegálisan dolgoztatják valahol. 

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Mail2020. 08. 04. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akkor 35 éves Ricardas Puisys még 2015 szeptemberében tűnt el a kelet-angliai Cambridgeshire-ből, miközben hazafelé tartott egy helyi gyümölcs- és zöldségtermelőnél végzett munkája után. Az aggodalmak azután merültek fel, miután a litván férfi a soron következő hétfőn nem jelent meg a munkahelyén. A rejtélyes ügyben hamarosan a rendőrség is vizsgálatot indított, fordulatot pedig azt hozott az ügyben, hogy két hónappal az eltűnése után egy parkban megtalálták Puisys személyi igazolványát – ettől fogva a hatóságok arra gyanakodtak, hogy

a férfit elrabolták és meggyilkolták, vagy pedig emberkereskedők markába jutott, akik illegálisan dolgoztatják valahol.

Egy wisbech-i férfit ráadásul 2015 decemberében gyilkosság gyanúja miatt őrizetbe vettek és le is tartóztattak, ám később – bizonyítékok híján – további intézkedés nélkül engedték szabadon. A hatóságok keresőmunkája azonban hónapok múltán sem vezetett eredményre, így az idő teltével a család is belenyugodott abba, hogy a litván férfi vélhetően többé már nem tér haza. A brit Daily Mail bulvár lap ugyanakkor azt írja, a férfi csodával határos módon előkerült, ráadásul az is kiderült, hogy

Puisys szándékosan nem adott magáról életjelet, az elmúlt öt év alatt minden nyomot teljesen eltüntetett maga után, és hihetetlenül nehéz körülmények között élt.

A rendőrséget egy névtelen informátor vezette nyomra, aki azt állította, a litván férfit Wisbech környékén érdemes keresni. A rendőrök nagy megdöbbenésére a férfit a város menti bozótosban találtak meg élve. Noha a hatóságok még július elején bukkantak Puisys nyomára, az eset csak most vált nyilvánossá. A hivatalos tájékoztatás szerint a titoktartásra a férfi biztonsága érdekében volt szükség, arról azonban nem árultak el részleteket, hogy miért érezte úgy a férfi, hogy bujkálnia kell.

– Ricardas Puisys biztonságban van, és nagyon szorosan együtt dolgozunk vele, hogy továbbra is biztonságban legyen

– nyilatkozta az ügyben illetékes nyomozó. A lap azt írja, a rendőrség kizsákmányolás miatt indított vizsgálatot az ügyben, így valószínűsíthető, hogy a férfi a rosszakarói miatt döntött úgy, hogy önkéntes száműzetésbe vonul a bozótosba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.