Fehér port tartalmazó borítékot kaptak német újságírók

Fehér port tartalmazó borítékot kapott két német újságíró Dortmundban, akik a város szélsőjobboldali mozgalmairól írnak rendszeresen – közölte csütörtökön a dortmundi rendőrség.

Forrás: MTI2019. 07. 04. 21:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság hozzátette: a borítékban található anyag ártalmatlan, valószínűleg sütőpor. A feltételezhető politikai indíték miatt az ügyben a rendőrség jobboldali szélsőségesekkel foglalkozó különleges egysége nyomoz.

Az egyik borítékot az egyik újságíró privát lakcímére küldték, a másikat pedig a Westdeutscher Rundfunk (WDR) nevű regionális műsorszolgáltató dortmundi stúdiójába postázták. A rendőrség elmondása szerint mindkét újságíró már több fenyegetést is kapott az elmúlt években.

„A szabad újságírás demokráciánk egyik fő tartóoszlopa. A demokrácia értékei elleni támadásnak számít, ha valaki fenyegetésekkel akar nyomást gyakorolni, hogy riportokat befolyásoljon vagy megakadályozza a megjelenésüket. Ezt nem fogjuk eltűrni” – húzta alá Alexandra Dorndorf, a dortmundi rendőrség főkapitány-helyettese, nyomatékosítva, hogy mindent megtesznek, hogy fényt derítsenek a bűncselekmény hátterére.

„Határozottan lépünk fel a demokrácia ellenfeleivel szemben” – húzta alá Dorndorf.

A WDR tudatta, hogy együttműködik a rendőrséggel, és az újságírók fokozottabb védelmét szolgáló intézkedésekről is egyeztetnek a hatósággal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.