Ferenc pápa: Az abortusz ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés

A terhességmegszakítás ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés, és az abortusz akkor sem megengedhető, ha a születendő gyermek súlyos fogyatékkal jön világra vagy alig van esélye az életben maradásra – fejtette ki véleményét szombaton Ferenc pápa egy egyházilag támogatott konferencián.

Forrás: MTI2019. 05. 25. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megengedhető egy emberi élet eldobása, hogy megoldjunk egy problémát? Megengedhető bérgyilkost fogadni, hogy megoldjunk egy problémát?” – tette fel a kérdést a katolikus egyházfő.

A rendezvény deklarált célja az olyan művi vetélések elleni fellépés volt, melyek magzati vizsgálatok eredményének birtokában születnek, ha a születendő baba fogyatékkal élő vagy súlyosan sérült lenne, esetleg alig van esélye az életben maradásra.

Ferenc úgy fogalmazott, hogy egy emberi lény „sosem lehet összeegyeztethetetlen az élettel”.

A pápa szerint azok a gyermekek is megérdemlik az egészségügyi ellátást az anyaméhben, akik várhatóan nem vagy csak kevéssel élik túl a születést. Ferenc aláhúzta, hogy az ilyen gyerekek szüleit támogatni kell, hogy ne érezzék magukat egyedül, és ne féljenek.

„Ha gondoskodunk ezekről a gyerekekről, az segíti a szülőket a gyászban, mert így nem csak a veszteséget élik meg, hanem tesznek egy lépést a közösen megtett úton” – érvelt az egyházfő, aki szerint így a szülők egész életükben magukkal hordozhatják gyermekük emlékét, és lehetőséget kapnak arra, hogy szeressék babájukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.