Fontos szempont lehet a jövőben a külső határvédelem

Az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi csomagjában előrelépés, hogy az unió komolyabban fogja venni a külső határok megvédését és az nagyobb kötelezettség lesz a tagállamok számára is.

Forrás: MTI2020. 03. 11. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szerint az európai uniós nyilatkozatok enyhe optimizmusra adnak okot abban a tekintetben, hogy fontos szempont lesz a jövőben a külső határvédelem.

Janik Szabolcs az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában arról, hogy új migrációs és menekültügyi csomagon dolgozik az Európai Bizottság, azt mondta, szerinte mindenképpen előrelépés, hogy az unió komolyabban fogja venni a külső határok megvédését és az nagyobb kötelezettség lesz a tagállamok számára is.

Arról azonban még keveset tudni, hogy a sokat hangoztatott szolidaritás, a menedékkérők beléptetése és kérelmeik elbírálása hogyan történik a gyakorlatban – tette hozzá.

Janik Szabolcs szólt arról is, hogy szerinte Recep Tayyip Erdoğan török elnök „emelni fogja a tétet”; megtette azt, amivel hónapok óta fenyegetett, és ez már nem csak arról szól, hogy vissza lehet-e találni a 2016-os uniós-török megállapodáshoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.