Franciaország és Görögország után Lettország is bevezeti a kötelező oltást

A rigai kormány oltási kötelezettséget vezet be az egészségügyi dolgozók és a tanárok számára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 15. 10:11
null
Medical workers wait in vaccination booths for patients at a local community sports hall converted into a vaccination centre in Ventspils, Latvia, on March 30, 2021, on the first day of practice run for mass vaccination against the coronavirus (Covid-19) launched by the Northern Kurzeme Regional Hospital, as the government tries to ramp up vaccinations nationwide. - Latvia currently has the second lowest vaccination rate in the European Union after Bulgaria, according to official data. (Photo by Gints Ivuskans / AFP) Fotó: GINTS IVUSKANS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lettországban az egészségügyben és az oktatásban dolgozók számára oltási kötelezettséget írnak elő és októbertől az egészségügyi, szociális és oktatási intézményekben dolgozóknak már oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük.

A munkáltatók október elsejétől elbocsáthatják a nem beoltott munkavállalókat. Az erre vonatkozó törvénymódosítást szerdán hagyta jóvá a lett kormány, de erről még a balti állam parlamentjének is szavaznia kell.

Egészségügyi dolgozók Lettországban Fotó: Gints Ivuskans/AFP

A csaknem kétmillió lakosú Lettországban az oltási kampány csak lassan halad előre. A lakosság mintegy harmada kapta meg valamelyik, koronavírus elleni védőoltásnak legalább az első adagját.

Krisjanis Karins miniszterelnök arról beszélt szerdán, hogy kormánya az oltakozási kedvet serkentő intézkedéseket is fontolgat.

A balti államban a járvány kitörése óta több mint 138 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2540-en hunytak el a kórban. Az új fertőzések 54 százalékát már a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsa teszi ki.

Nemrég Franciaországban és Görögországban is hasonló intézkedéseket vezettek be: Párizs és Athén is kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyi dolgozók számára és akik nem oltatják be magukat, felmentik a munkavégzés alól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.