George csúnyán nekiment Marknak

Holló a hollónak nem vájja ki a szemét! Vagy mégis?

2020. 02. 04. 9:58
l A Facebook alapítója sajnálkozott, de ez már kevés
A Facebook alapítója sajnálkozott, de ez már kevés Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros a The New York Timesban megjelent cikkében ismét erős bírálatot fogalmazott meg Zuckerberggel, illetve az általa irányított Facebook-kal szemben. Ez az adok-kapok már évek óta tart, és most az amerikai elnökválasztás évében ismét fellángolt.

A milliárdos spekuláns szerint az „arckönyv” tulajdonosának le kellene mondania, mert szerinte a közösségi háló, főként a politikai hirdetések nem megfelelő (!) szűrése miatt, 2016-ban Trump győzelmét eredményezték.

„Úgy gondolom Trump elnök és Mark Zuckerberg rájöttek, hogy érdekeik egybeesnek – egy újabb győzelem még több pénzt jelentene a Facebook vezetőjének” – irigykedett a pénzmogul.

Természetesen a legutóbbi választás hatalmas vesztese, Hillary Clinton is bőszen helyeselt Soros véleményére, úgy fogalmazva meg egyetértését, hogy a Facebook kifejezett szándéka Donald Trump újraválasztása.

De ez nem meglepő, hiszen a 2016-os elnökválasztási kampányban Soros két kézzel szórta a pénzt Hillary kampányára.

Úgy látszik, a Demokraták nagyon berezeltek egy esetleges Trump-újrázástól, mert még a köztudottan velük egy oldalon álló Zuckerberget is Trump-szimpátiával vádolják.

Azt pedig, hogy a Facebook a politikai tartalmakat miként szűri, illetve miként tesz különbséget egyes konzervatív és liberális közzétevők, azok posztjainak tartalma között, nekünk itt Magyarországon nem kell bemutatni.

Van elég, és közel sem pozitív tapasztalatunk ebben a témában.

Lehet ezt még fokozni!?

Soros demokrácia-felfogása szerint bizonyára...

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.