Giorgia Meloni ismételten köszönetet mondott Orbán Viktornak

Giorgia Meloni az Előre budai srácok olasz dal szerzője, Pier Francesco Pingitore kitüntetésén vett részt.

Forrás: MTI2020. 10. 21. 22:30
ORBÁN Viktor; Melonie, Giorgia;
Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetõje az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktorral közösen valljuk, hogy a szabadágért küzdő magyar 56-os hősökhöz hasonló bátor népekre van szükség, akik emlékeztetik Európát valódi identitására, mivel csakis erre lehet jövőt építeni – nyilatkozta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke október 23. alkalmából az MTI-nek szerda este.

Giorgia Meloni az Előre budai srácok olasz dal szerzője, Pier Francesco Pingitore kitüntetésén vett részt. Az olasz jobboldal himnuszává vált dal az októberi forradalom tizedik évfordulóján 1966-ban született. Pingitorénak a magyar érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozták.

„Mindig otthon érzem a magyarok között, nem csak az ugyanolyan színű nemzeti zászló és az erős történelmi kapcsolatok miatt, hanem azért is, mivel Orbán Viktorral ugyanúgy látjuk Európa távlatait és küldetését, és ezt az október 23-i magyar nemzeti ünnep is magába foglalja” – jelentette ki Giorgia Meloni, az FdI elnöke.

Meloni lmondta, az olasz fiatalok távolról is generációkon keresztül szívvel-lélekkel a magyar szabadságharcosok mellett álltak, mivel tudták, hogy „a magyarok egész Európáért áldozatot hoztak”.

„Annak az Európának kell ma is érvényesülnie, amelyet oly sokak küzdelme teremtett meg a határok védelmében, az európai gyökerek, az identitás, az értékek biztosítása céljából” – tette hozzá Meloni.

„A mai Európa ezzel szemben nemzetek feletti szuverén akar lenni a tagállamok szabadságának korlátozásával. Ezért gondolom, hogy teljesen természetes az európai népek reakciója, amikor le akarják vetni magukról az igát – jelentette ki Giorgia Meloni.

A római parlamentben korábban tett felszólalásával kapcsolatban elmondta, Giuseppe Conte miniszterelnöknek a szemére vetette, hogy Olaszország vazallusként nem képes megvédeni önmagát, függetlenségét, szabadságát, stratégiai érdekeltségeit, miközben más ”kevésbé erős nemzetek, mint Magyarország és Lengyelország felemeli a fejét„.

Giorgia Meloni elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU a jogállamisághoz kötve ”zsarolja„ a határait, gyökereit, identitását védő Budapestet és Varsót a gazdasági helyreállítási alap forrásaival.

Ismételten köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki levélben gratulált Meloni megválasztásához az Európai Konzervatívok és Reformerek élére.

Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetõje az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

”Orbán Viktorral közösen valljuk, hogy Európának bátor népekre van szüksége, melyek emlékeztetnek, hogy Európa nem Maastricht, nem a stabilitási paktum, nem a minden elnyomó bürokrácia, hanem védelmezendő civilizáció, mivel egyedül erre lehet jövőt építeni„ – jelentette ki Meloni.

Giorgia Meloni emlékeztetett, hogy a közönség teljesen spontánul az Előre budai srácokkal éneklésével köszöntötte Orbán Viktort, amikor tavaly szeptemberben részt vett az Atreju nevű jobboldali találkozón Rómában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.