Gyásznapot rendeltek el Szlovákiában a nyitragerencséri buszbaleset miatt

A Nyitragerencsér közelében szerdán történt baleset az egyik legtöbb halálos áldozattal járó tragédia az ország történetében.

Forrás: MTI2019. 11. 14. 13:45

A Nyitragerencsér közelében szerdán történt baleset az egyik legtöbb halálos áldozattal járó tragédia az ország történetében.

Gyásznapot rendelt el péntekre a szlovák kormány a Nyitragerencsér közelében történt, 12 halálos áldozattal járó buszbaleset miatt csütörtöki rendkívüli ülésén.

A Nyitragerencsér közelében szerdán történt baleset az egyik legtöbb halálos áldozattal járó tragédia az ország történetében. A balesetben teherautóval ütközött egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz, a 12 halott között négy gyerek van, a sérültek száma 17.

Hasonló léptékű tragédia legutóbb 2009-ben történt Szlovákiában, akkor a Breznóbányához közeli Garamszécsen, a vasúti átjárónál ütközött vonat és autóbusz. A tragédia ugyancsak 12 halálos áldozatot követelt.

Szlovákiában állami gyásznap elrendeléséről a kormány dönthet, amennyiben az egész társadalmat megrázó tragikus esemény történik. Az 1993-ban önállósult Szlovákia történetében eddig ilyenre kilencszer volt példa. Legutóbb 2016-ban az ország első államfője, Michal Kováč halála miatt hirdettek állami gyásznapot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.