Gyorsítóval tömi az ENSZ a görög banki alkalmazottakat?

Más magyarázat nincs.

Nagy Árpád
2019. 04. 18. 10:04
A Eurobank employee prepares to issue a credit card at a bank's branch in central Athens
Veszélyeztetik az európaiak biztonságát (képünk illusztráció) Fotó: REUTERS/Alkis Konstantinidis

Más magyarázat nincs.

A Hír TV-ben szerepelt (le) Simon Ernő az ENSZ menekültügyi főbiztosságának magyarországi szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy csak az utóbbi hónapban 70 ezer migránskártyával szórták meg a bevándorlókat, azaz ennyien kaptak anonim bankkártyát, mindegyiket ellenőrzik-e, a menekülteket segíteni hivatott Simon szemrebbenés, röhögés, de még egy félmosoly nélkül a következőt találta mondani:

„Igen, ezek az emberek rendszeresen jelentkeznek minden hónap elején, különben – ilyen szigorú a rendszer – a kártyájukat bevonják és nem érkezik a havi átutalás.”

Na jó, számoljunk!

Magyarországon bár nincs olyan bank – a világon sem –, amelynek 15 perc alatt sikerülne kiadnia bármilyen bankkártyát, de tételezzük fel, hogy Görögországban azok, akik ezeket a migránskártyákat kiállítják, valamilyen gyorsítót szednek, amely képessé teszi őket erre.

A kártyák száma szorozva a 15 perccel már viszonyítási pont, hiszen 1 050 000 percről, 17 500 munkaóráról beszélünk. Persze felturbózott banki alkalmazottakkal, akik egy kávéra, de még mosdóba sem mentek ki. Görögországban. 2019 március elején.

Hogy múlt hónap elején (is) hol toborozták azt a hadseregnyi alkalmazottat, azokat milyen szerekkel gyorsítják, milyen, illetve mennyi bankfiókban, egyáltalán ebben, az általunk ismert háromdimenziós térben végezték-e a kérelmezők ellenőrzését, a kártyák kiállítását, arra nincs válasz.

Az viszont biztos, hogy Simon úr a fizetéséért megdolgozott, a leckét pontosan, látható kézremegés, pupillatágulás és izzadtság nélkül mondta fel.

Lehet, hogy ő maga el is hitte?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.