Horst Seehofert perrel fenyegetik a migránssimogatók

Európai megoldást keres a migrációs problémára, ezért Horst Seehofer német belügyminiszter elutasította két német tartomány kérését, amelyek újabb migráns gyermekeket telepítenének be Görögországból. Berlin és Türingia kormánya ezért jogi lépéseket fontolgat a szövetségi belügyminisztérium ellen. Egy friss közvélemény-kutatásból azonban kiderül, hogy a németek jelentős része nem akar több migráns gyermeket befogadni.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 11. 18:54
German Interior Minister Horst Seehofer addresses a news conference in Berlin
EUROPE-MIGRANTS/GERMANY Fotó: Fabrizio Bensch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem engedélyezte Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter Berlin városa és Türingia tartomány számára, hogy további migráns gyermekeket telepítsenek le. A német főváros és a tartomány parlamentje erre vonatkozó kérvénnyel fordult a belügyminiszterhez, Seehofer azonban – korábbi álláspontját megváltoztatva – megtagadta annak aláírását.

A német Keresztényszociális Unó (CSU) elnöke korábban azt mondta, nem ért egyet azzal, hogy nemzeti szinten kezeljék a migráció problémáját. – Európának közös megoldást kell találnia. Jó úton haladunk, és nem vagyok hajlandó arra, hogy mindezt veszélybe sodorjam – jelentette ki Seehofer. Korábban rámutatott, hogy az EU soros elnökeként a migráció okozta problémák megoldását tartja Németország egyik legfontosabb feladatának.

Berlinben és Türingiában feszültséget okozott Seehofer elutasító döntése, tartományi politikusok ezért jogi lépéseket fontolgatnak a belügyminisztérium ellen.

Az Európába irányuló migrációt a leghangosabban támogató baloldali civil szervezet, a Seebrücke (Tengeri hidak) kedden délelőtt demonstrációt tartott a berlini parlament épülete előtt olyan jelszavakkal és plakátokkal, mint: Senkit se hagyjunk magára (Leave no one behind) vagy Berlinnek perelnie kell (Berlin muss klagen).

A Seebrücke tavaly nyáron több utcai demonstrációt szervezett Berlinben Carola Rackete, a Sea-Watch 3 migránshajó kapitánya mellett, akit az illegális migráció támogatása miatt Olaszországban jogi eljárás alá vontak.

Németország még márciusban beleegyezett abba, hogy befogad 350 migránshátterű gyermeket abból a mintegy 1600 fiatalkorúból, akik eddig zsúfolt görögországi menekülttáborokban éltek a családjukkal együtt. Június végéig mintegy 300 migránsgyermek érkezett az országba, többen közülük betegen.

A német társadalom egyébként erősen megosztott a migránsok befogadása ügyében, derül ki a Civey közvélemény-kutatásából, amelyet a Der Spiegel hírmagazin megbízásából készítettek augusztus elején.

Eszerint a lakosság 36,5 százaléka támogatja, hogy még több gyermeket és fiatalkorút telepítsenek be az országba. Ugyanakkor a válaszadók 42 százaléka kissé ellenzi vagy egyértelműen ellenzi, hogy további menekült gyermekek érkezzenek Németországba. A válaszadók 15,2 százaléka véli úgy, hogy a jelenlegi szám megfelelő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.