Iskolát vettek célba a kabuli terrormerénylet elkövetői

Legalább negyvenen vesztették életüket. Főleg síita diákok lehetnek az áldozatok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 08. 19:29
null
Kabul, 2021. május 8. Sérült tanulót tolnak hordágyon egy robbantásos merénylet után az afgán fõvárosban, Kabulban 2021. május 8-án. Legkevesebb negyven ember meghalt a támadásban, amelyet egy iskola közelében követtek el. Az áldozatok a hatóságok tájékoztatása szerint mindannyian civilek, vannak köztük fiatal diákok is. MTI/AP/Rahmat Gul Fotó: Rahmat Gul

Legalább negyvenen vesztették életüket. Főleg síita diákok lehetnek az áldozatok.

– Legkevesebb negyven ember meghalt az afgán fővárosban egy robbantásos merényletben, amelyet egy iskola közelében követtek el szombaton – közölte az afgán belügyminisztérium egyik illetékese. Az áldozatok a hatóságok tájékoztatása szerint mindannyian civilek, vannak köztük diákok is. Az egészségügyi minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy 46 embert kellett kórházba vinni. Egy neve mellőzését kérő illetékes szerint a sebesültek között sok a fiatal lány.

Sérült tanulót tolnak hordágyon egy robbantásos merénylet után az afgán fővárosban, Kabulban
Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Az áldozatok többsége a közeli Szájed es-Saháda nevű iskola diákja volt, ahova főleg síita diákok járnak, akiket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet eretneknek tekint. Az iskolába fiúk és lányok is járnak, de vegyes osztályok nincsenek. A terrortámadást Kabul nyugati részén, a Dast-i-Barcsi nevű kerületben követték el, ahol többségében a síita vallású hazara közösség tagjai élnek. A ToloNews afgán hírcsatorna felvételein az látszik, hogy a merénylet után zűrzavar tört ki a helyszínen, a vérfoltos úttesten szanaszét hevertek iskolatáskák és könyvek.

A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett. Zábiulláh Mudzsáhid, a tálibok szóvivője tagadta, hogy az iszlamista felkelők követték el a támadást, egyben el is ítélte a merényletet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.