Jack Ma sietett Afrika segítségére

Magyar Nemzet
2020. 03. 26. 14:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétszáz fölé emelkedett a koronavírus fertőzöttjeinek száma a Dél-afrikai Köztársaságban, miközben a kontinens több országában is nőtt a megbetegedések száma. Zimbabwéban sztrájkolnak az orvosok, Etiópia pedig elítéltek ezreit engedi szabadon a járvány miatt, adott tegnap afrikai helyzetképet a távirati iroda. A kínai Jack Ma Alapítvány 54 afrikai országnak ajánlott fel egészségügyi adományokat a koronavírus elleni harchoz; Uganda például húszezer tesztcsomagot, százezer maszkot és egyéb védőfelszereléseket kapott. Ma Jün (Jack Ma) az Alibaba Group technológiai konglomerátum társalapítója és volt elnöke. A kontinens legnépesebb állama, Nigéria még hétfőn lezárta szárazföldi határait; az országban eddig 46 megbetegedésről számoltak be.

Dél-Afrikában a főként behurcolt fertőzések után egyre gyakoribbak a helyi megbetegedések is. Cyril Ramaphosa elnök ma éjféltől háromhetes kijárási tilalmat rendelt el. A helyi légitársaság a nemzetközi járatok után a belföldieket is törölte a vesztegzár idejére. A karantén alatt a legtöbb üzlet bezár, a létfontosságúak kivételével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.