„Menjenek a fenébe a liberálisok a szabályaikkal együtt. Nincsenek szabályok ebben a csatában!”

– Napról napra veszítjük el országainkat, szabadságunkat, javainkat és identitásunkat is. A nyugati világ alkonyával nézünk szembe. Azonban az, ha csak erről beszélgetünk, nem fogja megoldani a problémát – mondta a pénteki CPAC-en Martin Helme, az észt Konzervatív Néppárt elnöke.

2024. 04. 26. 15:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, az erők, amelyek tönkre akarják tenni civilizációnkat, komoly cselszövők, így egy komoly tervre van szükségünk nekünk is, s ennek alapja egy széles körű társadalmi és politikai összefogás.

– Mi az, ami egyesít bennünket? Mindannyian szuverenisták vagyunk. A politikai filozófiánk magja a szuverenitás. Mi vagyunk úgynevezett populisták. Mi rendelkezünk az igazi legitimitással. Nekünk, konzervatívoknak nem kell mindenkivel egyetérteni, de ez a lényege a szuverenitásnak. Mi szilárdan hiszünk benne, hogy minden ország eldöntheti, mit hogyan gondol 

– fogalmazott. Martin Helme szerint akár perveznek is nevezhetnénk a globalistákat azért, amit a gyermekekkel tesznek, hiszen velejéig romlott, amit csinálnak. 

– Akik kitalálták a genderideológiát, eldöntötték, hogy összezúzzák a mi életformánkat. Eddig az ő felükre billent a mérleg. Az állami intézményeket, amelyek arra voltak hivatottak, hogy a szabadságot és a jogállamiságot védjék, az állami elnyomás eszközévé változtatták 

– jelentette ki.

A pártelnök szerint ha megnézzük, hogy mi történt Brüsszelben múlt héten, akkor láhatjuk igazán, hogy mindez semmiben nem különbözik attól, amit Putyin Moszkvában csinál, vagy amit Lukasenko Fehéroroszországban. – Ezek mind ugyanazok – fogalmazott. Mint mondta, ezt a problémát a konzervatívoknak kell megoldania.

– Olyan válságot kell okoznunk számukra, ami őket is teherrel halmozza el ahelyett, hogy folyamatosan csak menedzseljük a minket elnyomó válságokat. Ehhez nyomást kell helyezni az intézményekre és az egyénekre, akik ellenünk harcolnak – jelentette ki. Szerinte a liberálisok olyan szabályokat alkottak, amelyek csakis a politikai ellenfeleikre vonatkoznak.

– Hát menjetek a fenébe a liberálisok a szabályaikkal együtt. Nincsenek szabályok ebben a csatában. A tét a civilizációnk. A legitimáció a mi oldalunkon van, hiszen tudjuk, hogy az emberek a mi oldalunkon vannak, minket támogatnak. Ezért fogjuk legyőzni őket. Választások jönnek. Zúzzuk össze őket

– zárta gondolatait az észt Konzervatív Néppárt elnöke.

Borítókép: Martin Helme, az észt Konzervatív Néppárt elnöke

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.