Jeruzsálemi katolikus templomban gyújtogattak

A rendőrség pénteken letartóztatott egy vallásos zsidó férfit, aki szándékosan tüzet okozott Jeruzsálemben az Olajfák hegyén található Minden Nemzetek Templomában.

Cseke Dóra
2020. 12. 04. 18:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint az elkövető egy jobboldali érzelmű zsidó hívő, aki a szent hely ellen úgynevezett gyűlölet-bűncselekményt követett el, de a feltételezett indítékot a rendőrség még nem erősítette meg. A tűzeset során sérülés nem történt, és az okozott kár sem jelentős. A helyszínen készült videofelvételeken látszik a tűz következtében enyhén megégett, illetve megfeketedett kövezet és padsor egy része.

Wadie Abunassar, a Katolikus Főpapok Gyülekezetének tanácsadója elmondta, hogy hálát adnak Istennek azért, hogy senki nem sérült meg, és az okozott kár is elenyésző. Egyúttal megköszönte a rendőrségnek a gyors és hatékony beavatkozást, amely során az elkövetőt elfogták és letartóztatták.

– Reméljük, hogy a nyomozás komoly hangsúlyt fektet majd a bűncselekmény indítékának a kiderítésére, mert meggyőződésünk, hogy a cselekmény hátterében faji eredetű gyűlölet áll, és véleményem szerint több következtetést is le kell majd vonni az ügyből – jelentette ki Abunassar.

Abunassar azt is hozzáfűzte: – Nemcsak a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban kell levonni a következtetéseket, hanem a nevelés terén is, mert úgy tűnik, hogy az emberek még mindig képtelenek elfogadni és támogatni az egymás iránti tolerancián alapuló együttélést még itt a Szentföldön sem.

A templom, amely az Agónia-bazilika néven is ismert, a Getsemáné-kertben található, és egy olyan kőtömböt is őriz, amely vélhetően Jézus utolsó imájának színhelye volt, mielőtt elfogták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.