„Nem lenne helyes” – Dárdai Pál az utolsó berlini meccse előtt

Könnyen lehet, hogy általában véve is utoljára irányítja a berlini Olimpiai Stadionban a Hertha csapatát vezetőedzőként Dárdai Pál szombaton, de ebben az idényben biztosan. Különösebb tétje már nincs a Kaiserslautern elleni hazai meccsnek, Dárdai azonban szeretne szépen búcsúzni, és gólkirályt akar csinálni a volt NB I-es csatárból Németországban.

2024. 05. 10. 21:12
Dárdai Pál a Paderborn elleni bajnoki mérkőzésen
Dárdai Pál talán utoljára irányítja a Hertha csapatát vezetőedzőként a berlini Olimpiai Stadionban. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/David Inderlied
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német másodosztály utolsó előtti, 33. fordulójában a Hertha a Kaiserslauternt fogadja hazai pályán szombaton (13.00), ez lesz a csapat utolsó meccse az idényben a berlini Olimpiai Stadionban. És meglehet, hogy számára ez lesz a búcsú pillanata a drukkerektől, hiszen a szerződése lejár az idény végén, és nem tudni, hogy maradhat-e, egyáltalán akar-e maradni vezetőedző a következő szezonban is. Ellenben az utódjelöltektől hangos a német sajtó.

Dárdai Pál támadni akar a Hertha utolsó hazai meccsén. Fotó: Hertha/X

Tétje már nincs a Hertha számára ennek a meccsnek, a jelenleg 9. csapat a 11.-nél hátrébb már nem végezhet, előrefelé pedig a hatodik hely a maximum, amit még elérhet. Ugyanakkor a Kaiserslauternnek még fontosak a pontok, mert a jelenleg a 14. helyen álló együttes még ki is eshet.

A Hertha edzője gólkirályt akar

– Támadni fogunk, van érzékünk a góllövéshez, ezt az idény tétmeccsein szerzett több mint hetven gólunk is igazolja – ígérte Dárdai Pál. – Remélem, hogy Tabakovics a kapuba talál.

Dárdai megtalálta magának a célt a hátralévő két meccsre, gólkirályt akar faragni a Bundesliga II-ben Haris Tabakovicsból, aki 21 találattal vezeti a góllövőlistát, de a két üldözője közel van hozzá 19, illetve 18 góllal. 

A 29 éves bosnyák csatár Dárdai egyik idénybeli sikersztorija: tavaly nyáron mindössze ötszázezer euróért érkezett az Austria Wientől, és a magyar edző már harmincmillió eurót követel a korábban az NB I-ben a Debrecen és a Diósgyőr színeiben is megfordult játékosért.

A legjobb csapatot küldi pályára Dárdai, nem akar ajándékperceket osztogatni. – Ez nem lenne helyes – jelentette ki. – A legjobb csapattal állunk fel, majd az utolsó fordulóban lehet kicsit felforgatni a dolgokat.

Különleges mez – erős, mint a fal

Dárdai ugyanakkor lehetőséget ad a védelem közepén a 20 éves Linus Gechternek, aki az utóbbi időben a kevés játéklehetőség miatt panaszkodott. – Ő egy jó srác, és a Herthának szüksége van rá, de meg kellene mutatnia magát – fogalmazott róla a magyar edző.

Különleges mezben lép pályára a Hertha, nem függőlegesek, hanem vízszintesek lesznek a kék-fehér csíkok, mint az 1998–1999-es idényben, amikor Dárdai még játékosként erősítette a klubot. – Remélem, hogy ettől a meztől olyan erősek leszünk, mint a fal, és nem kapunk gólt. Túl sokszor kapituláltunk pontrúgásokból és lepattanó labdákból – mondta Dárdai, aki csapata védekezésbeli hiányosságait minőségi problémának tartja.

 

Dárdai Pál: Ki hitte volna ezt?

Várhatóan 65 ezer ember látogat ki a berlini Olimpiai Stadionba az utolsó hazai meccsre. – Ki hitte volna ezt az első három forduló után, amikor pont nélkül álltunk? – tette fel a költői kérdés Dárdai. – Megmutattuk, hogy ez a csapat szenvedéllyel játszik, fejlődtünk, és ezt a nézők értékelik. Ilyen közönség előtt automatikusan dobban a szív és mozdul a láb. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.