Karantén alá vontak egy menekülttábort Görögországban

Forrás: MTI2020. 04. 02. 10:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karantén alá vontak a görög hatóságok egy Athéntól északra fekvő menekülttábort az új koronavírus-járvány miatt – jelentette csütörtökön az ERT görög közszolgálati rádió.

A görög hatóságok azt követően döntöttek a kéthetes karantén elrendeléséről, hogy a hét elején a menekülttáborból kórházba vittek szülni egy nőt, és a szülés után elvégzett szűrés során a szervezetében kimutatták a Covid-19 névű betegséget okozó SARS-CoV-2-vírust. Ezt követően a Ritszona menekülttábor további 20 lakójának tesztje is pozitív lett.

A Ritszona menekülttáborban mintegy 3000 ember él, és ott korántsem olyan mostohák a körülmények, mint a Görögország égei-tengeri szigetein levő táborokban.

A görög hatóságok csütörtökön figyelmeztettek, hogy rendkívül kritikus a helyzet Mikonosz szigetén, miután bejelentették az első koronavírus-fertőzés a turisták által kedvelt szigeten.

A Küklád-szigetcsoport szigetén két hétre felfüggesztettek minden ipari és építőipari tevékenységet, az embereknek otthon kell maradniuk – közölte Nikosz Haradaliasz polgári védelmi miniszterhelyettes napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az intézkedéseket azután hozták meg, hogy egy helyi lakos, egy 69 éves nő vírustesztje pozitív lett, ő az első igazolt fertőzött a szigeten a miniszter-helyettes szerint.

Mikonoszon, ahová nyaranta turisták milliói látogatnak, az év többi részében mintegy 10 ezren laknak.

A miniszterhelyettes azt is bejelentette, hogy a hatóságok elrendelték a karanténba helyezését az Athén közelében fekvő pireuszi kikötőben horgonyzó Eleftheríosz Venizélosz nevű óceánjáró azon 119 utasának, akiknek a vírustesztje pozitív lett.

A hajón március 22-én rendelték el a karantént, miután mintegy 20 fertőzés beigazolódott. A hajó többi 260 utasát, akik különböző állampolgárságúak, Athén közeli szállodákba szállították, és a következő napokban hazaszállítják – közölték a hatóságok.

Görögországban eddig 53 ember halt meg Covid-19 betegségben és mintegy 1500 igazolt fertőzöttet tartanak számon, többségüket Athénben, a Peloponnészoszi-félszigeten és Makedóniában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.