Keresztény nőket rabolnak el, majd térítenek át az iszlámra

Nem példa nélküli, hogy keresztény nőket rabolnak el a családjuktól, majd áttérítik őket az iszlám vallásra. Ezek a nők szinte soha nem kerülnek elő, csupán néhány esetben, de akkor is már megtérítve. Legutóbb egy többgyermekes családanyával történt hasonló, akiről egy videó is megjelent, ahol már nikábba öltözve látható – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 21. 20:59
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ranya Abd al-Masih áprilisban tűnt el Egyiptomban, az eset pedig azért érdekes, mert a nő kopt keresztény vallású volt. Kairótól északra élt a férjével és három lányával, vallását pedig rendszeresen gyakorolta – templomba járt, húsvét előtt pedig böjtöt is tartott. Éppen ezért is volt megdöbbentő családja számára az a videó, ami Ranya eltűnése után néhány nappal jelent meg, és amiben a nő már nikábban látható.

A videón Ranya arról beszél, hogy őt nem elrabolták, hanem saját akaratából hagyta el az otthonát. Az is elhangzik tőle, hogy már kilenc éve áttért az iszlám vallásra, Allahnak hála végre megtalálta a helyes utat, a férjének pedig azt üzeni, már nem tartozik hozzá. A családja szerint azonban ezek nem Ranya szavai voltak, hanem sokkal inkább kényszerítették a videóra, vagy akár drogok hatása alatt is állhatott.

Ranya esete nem egyedi Egyiptomban. Több száz áldozat tűnt már el, akiket vagy elraboltak, vagy megzsaroltak, vissza pedig szinte sose térnek. Csak áprilisban Ranyán kívül legalább négy másik kopt keresztény nő tűnt el a pierced-hearts portál cikke szerint. Az ő sorsuk általában az, hogy erőszakkal áttérítik őket az iszlám vallásra, majd férjhez is adják őket egy muszlim férfihez – mindezt pedig iszlám csoportok finanszírozzák.

Maria Mandolesi ☦️@theMMlalaland

Ancient Egyptians or #Copts are the descendants of Egypt’s ancient Pharaonic people. They were first converted to Christianity with the arrival of St Mark in Egypt in 42 AD. The Persecution of Copts is a historical and ongoing issue. https://twitter.com/afrikanNet/status/1248956799547363329

AfrikanNet@afrikanNet

Ancient Egyptians built around 80 pyramids ??

The 3 largest and best-preserved of these were built at Giza!

?Cairo, Egypt

View image on Twitter

View image on Twitter

Maria Mandolesi ☦️@theMMlalaland

Copts have consistently been the target of hate crimes and many have been killed. Additionally, many homes, Churches and businesses have been destroyed. The abduction and disappearance of Coptic Christian women and girls also remains a serious ongoing problem

See Maria Mandolesi ☦️'s other Tweets

Az ügyben megszólalt az al-Minofiya-i kopt keresztény egyház is, akik azt kérték egy közleményben az egyiptomi elnöktől, Abdel Fatah asz-Sziszitől, hogy lépjen közbe és segítse hazatérni Ranyát. Ranya testvére, Remon pedig egy interjúban próbálta meg felhívni az állami szervek figyelmét a nő eltűnésére, azonban nem járt sikerrel. A hatóságok szerint a videó nem bizonyítja, hogy bármilyen igazságtalanság történt volna Ranya ellen. A Coptic Solidarity szerint ugyanakkor ha fordított esetben egy muszlim feleség tűnt volna el és egy videóban megjelent volna kopt keresztényként, akkor mindenki egyből az ügy megoldásán lenne, a keresztény elrablókat pedig súlyosan megbüntetnék – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.