Kim Dzsong Un levadássza a kutyasétáltatókat

A 888.hu arról számolt be, hogy Észak-Koreában rég nem látott éhínség van, a bölcs vezér emiatt júliusban kinyilvánította, hogy kisállatot tartani a „kapitalista világ dekadenciája”, a phenjani rendőrök most pedig vadásznak a kutyasétáltatókra.

Forrás: 888.hu2020. 08. 18. 13:44
KIM Dzsong Un
Phenjan, 2020. november 16. Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ beszél a Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2020. november 15-én. A nyilvánosság elõtt 25 nap után újra megjelenõ Kim a koronavírus-fertõzés terjedésének megfékezése érdekében a járványügyi intézkedéseinek szigorítására adott utasítást. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes hírre bukkant tegnap a Daily Mail:

Júliusban Kim Dzsong Un meghirdette, hogy mostantól kisállatot tartani ellenkezik a törvénnyel. A gazdikat felszólították, hogy szolgáltassák be kedvenceiket. Ha nem megy fakultatívan, az állam megoldja:

a phenjani hatóságok most körbejárnak minden háztartást, felmérik, hogy hol van kutya, a sintérek pedig az utcáról vadásszák le a kutyasétáltatókat.

A korábban a hírekbe folyamatosan az élelemhiány miatt bekerülő Észak-Korea mostanában némileg sikeresen talpra tudott állni: saját műtrágyaüzemeinek felállítása óta jelentősen csökkent mezőgazdaságának kitettsége, a komoly éhínségek pedig egyre ritkábbak.

Idén nyáron azonban – részben a koronavírus okozta világgazdasági válság miatt – rég nem látott élelmiszerhiány alakult ki a sztálinista országban, ami Észak-Korea lakosságának mintegy 60 százalékát érintette.

Egy bölcs vezér azonban minden problémára lát megoldást: Koreában – mindkét részében – a kutyát az emberek megeszik. Eredetileg a kutyahús exkluzív ünnepi ételnek számított, mára Szöulban kutyaéttermek és kutyahúsfesztiválok is vannak.

Innentől már csak egy logikai lépést kell megtenni hozzá, hogy kimondjuk, a kisállattartás

a nyugati kapitalista világ dekadenciája, és erre hivatkozva betiltsuk, államosítsuk a friss élelmiszer-alapanyagot.

A működő szocializmus, hölgyeim és uraim – írja a 888.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.