Kisvárosi rendőr az amerikai tüntetések újabb áldozata

Fosztogatás közben végeztek egy kisvárosi nyugdíjazott rendőrkapitánnyal a George Floyd halála és a feketék hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozók a Missouri állambeli St. Louisban.

2020. 06. 03. 12:33
null
New York, 2020. június 1. A George Floyd fekete bõrû férfi halála miatt tiltakozó tüntetõk felfordított amerikai zászlót visznek New Yorkban 2020. május 31-én. Hat nappal korábban Minneapolisban négy rendõr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegõt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd késõbb, a kórházban meghalt. A felirat jelentése: a fekete életek fontosak. MTI/AP Fotó: Wong Maye-E
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járdán találtak rá annak a rendőrkapitánynak a holttestére, akivel fosztogatók egy csoportja végzett St. Louisban. Az amerikai ABC News portálja azt írja, a 77 éves David Dorn halálos lőtt sebet kapott, miközben megpróbálta megakadályozni egy üzlet kifosztását.

A rendőri intézkedés során megölt George Floyd halála óta hetedik napja tartó tüntetéseket az elmúlt napokban egyre többen használják fel fosztogatásra és zavarkeltésre – ennek vált most áldozatává a nyugdíjazott rendőr.

Barátja üzletét védte

Özvegye, Ann Marie Dorn a helyi sajtónak elmondta: férje jó barátságot ápolt annak a zálogháznak a tulajdonosával, amelyet a felbőszült tüntetők éppen ki akartak fosztani, és gyakran ellenőrizte az üzletet, amióta Egyesült Államok-szerte fosztogatnak a vandálok.

A megölt rendőr emléke előtt az USA elnöke is tisztelgett

Az ABC emlékeztet, továbbra is kritikus állapotban van egy másik rendőr, akit Las Vegasban lőttek meg még hétfőn este, miután tüntetők egy nagy csoportját igyekeztek egy kaszinón kívülre szorítani.

Legalább öt áldozat országszerte

A The New York Times egyébként azt írja, George Floyd halála óta legalább öt ember vesztette életét az erőszakos tüntetéshullámban.

A Kentucky állambeli Louisville-ben egy üzlet tulajdonosa vesztette életét, miután a rendőrség és a Nemzeti Gárda egységei tüzet nyitottak egy a kijárási tilalom ellenére az utcán tartózkodó, lövöldöző tömegre. Még most sem egyértelmű, hogy az 53 éves üzlettulajdonost a hatóságok lövedéke találta-e el, vagy valaki a tömegből végzett vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.