Közönség nélkül tartják meg a tűzijátékot Párizsban

A július 14-i francia nemzeti ünnepen sem lehet ötezer fősnél nagyobb tömegrendezvényeket tartani.

Forrás: MTI2020. 07. 08. 22:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartják Párizsban a legnagyobb nemzeti ünnepen, a francia forradalom kitörésének évfordulóján, július 14-én a tűzijátékot az Eiffel-toronynál, de a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül – jelentette be szerda este a fővárosi önkormányzat.

„Az egészségügyi helyzetre és a jelenlegi szabályokra tekintettel, amelyek tiltják az 5000 fő feletti gyülekezéseket, a párizsi ünnepségeket nem lehet nagy tömegek jelenlétében megrendezni, ahogy azt minden évben szoktuk” – közölte a városháza.

A párizsiak felelősségtudatára és polgári erényeire építve Anne Hidalgo polgármester és Didier Lallement prefektus úgy döntött, hogy rendkívüli szervezési szabályokat léptet életbe: jövő kedden az emberek nem közelíthetik meg az Eiffel-torony környékét, ahol este 11-kor rendezik meg a tűzjátékot, és a látványosság melletti Mars-mezőn sem vehetnek részt a Radio France közrádió zenekarának koncertjén, amelyet idén szintén közönség nélkül rendeznek meg, 21 órától. A televíziók azonban élőben közvetítik az eseményt, ahogy a tűzijátékot is.

A közlekedési korlátozások július 14-én fokozatosan lépnek életbe az Eiffel-torony körül, és a körbezárt területen a metrómegállókat is lezárják.

Az elnöki hivatal már június elején bejelentette, hogy a Champs-Élysées sugárúton a július 14-én délelőtt megszokott hagyományos katonai díszszemle helyett a Concorde téren egy szűkebb katonai ceremónián a nemzet a koronavírus-járvány elleni küzdelemben kiemelt szerepet vállalt egészségügyi dolgozók előtt fog tisztelegni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.