Lemondott Seattle rendőrfőnöke a költségcsökkentés miatt

Bejelentette lemondását Seattle első afroamerikai, női rendőrfőnöke, miután a városvezetés drasztikusan csökkenteni kezdte a rendőrség költségvetését. A nyári anarchista tüntetések székhelyeként ismert, demokrata párti városban száz rendőrtiszt státusát veszik el.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo, Fox News2020. 08. 11. 14:41
null
Seattle-i pillanatkép. Sorosnak az USA-ban működő drogliberalizációs mozgalomra is jelentős ráhatása van Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosította költségvetését a közismerten demokrata párti, baloldali Seattle városi tanácsának testülete. Az új büdzsében mintegy szár rendőrtiszti státust vesznek el a testülettől, összesen mintegy négymillió dollárral csökkentették a keretet. Az Origó azt írja, a költségvetés lefaragása azt is jelenti, hogy az állását ugyan megtartható, de már így is alulfizetett és túlterhelt rendőrök bérét hozzávetőlegesen negyven százalékkal fogják csökkenteni. – Nehéz döntés volt ez számomra, de eljött az idő – fogalmazott Twitter-oldalán Seattle rendőrfőnöke, Carmen Best.

Az Origó a cikkében arról ír, hogy a radikális baloldal ezzel a lépéssel sem volt elégedett. – Ők azt akarják elérni, hogy a rendőrséget teljes egészében számolják fel, lehetőleg minél hamarabb, de addig se finanszírozzák a működését adófizetői pénzből – írja a hírportál, s hozzáteszik: a hétfői tervezetet a kilenc önkormányzati képviselőből a nyolc demokrata megszavazta, csupán a Szocialista Alternatíva nevű trockista, radikális baloldali párt indiai, migránshátterű politikusa, Kshama Sawant nem támogatta azt, szerinte ugyanis fel kellene számolni a teljes rendőrséget, és nem szabadna alternatív megoldásokat keresni. Mivel a jövőben további mintegy ötvenszázalékos csökkentést terveznek, Sawant programja valóra is válhat, kérdés ugyanis, hogy ilyen körülmények között a szervezet meddig tudja majd folytatni a munkát.

A Fox News hírportál a cikkében hozzáteszi, a költségcsökkentés nagyban érinti majd azokat a rendőrségi egységeket, amelyek a hajléktalantáborok felszámolásában vesznek részt. Az évek óta egyre nagyobb fejfájást okozó jelenség a júniusban megerősödött baloldali tüntetőknek jelent nagy győzelmet. A Seattle belvárosán nyáron végigsöprő tüntetéshullám, illetve ideiglenes autonómiatörekvésük egyik központi eleme volt az utcán élők jogainak felkarolása, a hajléktalantáborok felszámolását pedig azóta is fontos politikai viták követik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.