Keresés
Magyar Nemzet
2020. november 25., szerda, Katalin napja
HÍR TV – CSÖRTEGyurcsány célja az egész ellenzék dominálása
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/lesbol-probaltak-kivegezni-az-amerikai-rendoroket-videoval-8661894/

Lesből próbálták kivégezni az amerikai rendőröket + videó

A Black Lives Matter megpróbálta megakadályozni az áldozatok ellátását.

Joe Biden demokrata elnökjelölt vasárnap a fegyvertartási szabályok szigorítására szólított fel, miután a megelőző napon a Los Angeles megyei Comptonban ismeretlen tettes lesből rálőtt a megyei sheriff hivatalának két járőröző munkatársára, súlyosan megsebesítve a gépjárművükben a járda mellett parkoló rendőröket. A térfigyelő kamera felvétele szerint egy fiatalnak látszó, alacsony, tömzsi alak minden előzmény és provokáció nélkül oldalról megközelítette a járművet, majd néhány lépésről egy pisztolyból több lövést adott le a mit sem sejtő bent ülőkre. A merénylő ezután sebesen kereket oldott.

A sebesülteknek még volt annyi lélekjelenlétük, hogy riasztották a mentőket, így viszonylag rövid idő alatt kórházba kerülhettek, ahol megműtötték őket. Úgy tűnik, túl vannak az életveszélyen. A menekülő elkövető után hajtóvadászat indult, az elkövető kézre kerítéséért százezer dollár jutalmat ajánlottak fel. Jellemző az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban megfigyelhető polarizált közhangulatra, hogy a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak, BLM), a rendőri túlkapások ellen létrejött mozgalom néhány aktivistája, médiatudósítások szerint, a kórházhoz sietett, s megpróbálta megakadályozni a sebesültek ellátását. Többen fennhangon a rendőrök halálát kívánták.

– Háborús fegyvereknek nincs helyük a közösségünkben. Be kell tiltanunk a támadó fegyvereket és a nagy kapacitású tölténytárakat – tette közzé Twitter-oldalán Biden. A volt alelnök egy korábbi bejegyzésében lelkiismeretlenek nevezte a lövöldözést, s azt írta, az elkövetőt el kell fogni és meg kell büntetni. Donald Trump amerikai elnök már keményebb hangot ütött meg, gyors eljárást és lehetséges halálbüntetést követelve, különösen, hogy rendfenntartókat ért támadás.

– Ezeknek az állatoknak keményen oda kell csapni. Ha a rendőrök meghalnak, gyors bírósági tárgyalás és halál jár az elkövetőnek. Csak ezen az egy módon lehet megállítani őket!

– írta mikroblogjában. Ezzel a lendülettel Trump egy tegnapi Las Vegas-i kerekasztal-beszélgetésen folytatta is demokrata riválisa támadását, a szombati merénylet példájával támasztva alá a büntetések szigorításáról és a bírói eljárások felgyorsításáról szóló kampánykövetelését, miközben gyengének nevezte Bident a bűnözés kezelése terén.

A Georgia állambeli Clayton megyében is áll a bál. Tegnap egy ügyvéd felháborodottan követelte, hogy engedjék szabadon védencét, akit egy közúti ellenőrzés során vittek be a börtönbe. Egy járókelő által készített videófelvétel és a későbbi jegyzőkönyv tanúsága szerint a sheriffi hivatal emberei még pénteken feltartóztattak egy autót, mivel törött volt az egyik hátsó lámpája. Ebben ült a későbbi sértett, Roderick Walker afroamerikai férfi, valamint barátnője öt hónapos gyermekükkel, továbbá Walker mostohafia. A 26 éves férfi nem volt hajlandó kiszállni a kocsiból, mondván, nem ő vezetett, erre az igazoltatást végző rendőrök kirángatták az autóból, a földre teperték, s az egyikük többször is megütötte. A rendőr szerint Walker ütött először. Walker megpróbált kiszabadulni, sikertelenül. Ezt követően a férfit őrizetbe vették és börtönbe szállították.

Egy itt készült felvételen látszik, hogy bal szeme alaposan bedagadt. A fogdában kiderült róla, hogy egy szomszéd megyében kibocsátott elfogatóparancs van érvényben ellene felfüggesztett börtönbüntetés megsértéséért. Korábban gyermek elleni erőszak és tiltott fegyverviselés miatt ítélték el. Victor Hill megyei sheriff vasárnap közölte, hogy az ütlegelést végző kollégáját – akit nem nevezett néven – rendőri túlkapás miatt elbocsátották.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Patthelyzet

Deutsch Tamás: Szánalmas cicaharc, amit az Európai Parlament csinál
A politikus szerint mások akarják megmondani nekünk, hogyan is alakítsuk az életünket.

Bukott jelölt

A NAV indíthat eljárást Bíró László ügyében
A NAV indíthat eljárást a baloldal bukott antiszemita jelöltje, Bíró László ellen, költségvetési csalás miatt.

Kiemelt

A bomlás képeskönyve a Műcsarnokban lapozgatható
A bomlás virágai című kiállítás megtekintői arra láthatnak példákat, hogy mitől lesz egy elkészült kép kézműipari termékből alkotássá.

Poszt-trauma

A teljesen alkalmatlan Tüttő a főpolgármester-helyettesi székben
„Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy mostani, (...) az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél.”

Poszt-trauma

Válasz George Clooneynak
Amerika véres polgárháború szélén táncol, neki a gyűlöletről mégis Orbán jut az eszébe.

Poszt-trauma

Who the f...ck is George Clooney?
Együtt szeretnénk, ha Magyarország rátalálna egykori önmagára – csakugyan, de az 1920 előttire.

Poszt-trauma

Kettő, három és négy agysejt
Figyelem! Megszereztük az ellenzéki IQ-bajnokok kiképzéséről készült jelentések néhány töredékét.

Aktuális

Tippek a zökkenőmentes karácsonyi készülődéshez
Ha már látja, hogy túl sok a teendő, és mindent elintézni emberfeletti teljesítmény lenne, ne féljen törölni pár dolgot a listáról.

Fricz Tamás blogja

Soros az uniót már uralja, minket azonban nem fog uralni!
Gyuri bácsi csak azzal nem számol, hogy van valami, ami mindennél többet ér, még a pénznél is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!