Luxusvilla is épült az olasz közpénzekből

Dél-olaszországi menekültközpontok igazgatói közpénzekből luxusigényeket fedeztek, magánpartikat és drága autókat finanszíroztak, és egy luxusvillát is felújítottak – közölte az olasz rendőrség.

Magyar Nemzet
2019. 10. 25. 12:06
Migrants are seen at the Italian Red Cross camp in Ventimiglia
Migrants are seen at the Italian Red Cross camp in Ventimiglia, Italy, October 3, 2016. Picture taken October 3, 2016. REUTERS/Eric Gaillard - D1BEUFFUYBAA Fotó: Eric Gaillard
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-olaszországi menekültközpontok igazgatói közpénzekből luxusigényeket fedeztek, magánpartikat és drága autókat finanszíroztak, és egy luxusvillát is felújítottak – közölte csütörtökön az olasz rendőrség. A távirati iroda beszámolója szerint a Róma és Nápoly között, Frosinone, Caserta és Isernia régiókban lévő menekültközpontok vezetői rendszeresen felülszámlázták a költségeket, részben állami tisztségviselők megvesztegetésével. A rendőrség 25 embert gyanúsít csalással, hivatali visszaéléssel, köztisztviselők megvesztegetésével és hamis számlák kiállításával. Az eltulajdonított közpénzeket egyebek között az egyik igazgató fiának 18. születésnapi ünnepségére, egy teniszpályás villa felújítására és két BMW városi terepjáró megvásárlására fordították. A gyanúsítottak által irányított menekültközpontok állapota eközben lepusztult, a szobák piszkosak voltak, a konyhákban svábbogarak nyüzsögtek. A rendőrség razziákat tartott a gyanúsítottaknál, és hárommillió euró (közel egymilliárd forint) értékben különféle vagyontárgyakat foglalt le.

Migrants are seen at the Italian Red Cross camp in Ventimiglia, Italy, October 3, 2016. Picture taken October 3, 2016. REUTERS/Eric Gaillard – D1BEUFFUYBAA

Közben egy olasz egyházi kutatóintézet felmérése szerint az év végére minden korábbinál magasabbra, több mint 670 ezerre emelkedik az illegális bevándorlók száma Olaszországban. A kutatás az eredményt Róma nem megfelelő migrációs politikájának tulajdonítja. A felmérés készítői hangsúlyozták, hogy illegális bevándorlónak a tartózkodási engedély és stabil otthon nélküli migránsok számítanak, akik a legalitás határán élnek Olaszországban. Jelentős többségük a szabad ég alatt, városok utcáin, üres és elfoglalt épületekben, vasútállomásokon, menhelyeken tölti az éjszakát. Megélhetésüket alkalmi munkákból tartják fenn.

2018 elején az illegális bevándorlók száma 530 ezer volt, azóta ez a szám fokozatosan emelkedik, és az idei esztendő végére meghaladhatja a 630 ezret. A felmérés kiemeli, hogy az utóbbi hat év alatt alig emelkedett a letelepedett, tartózkodási engedéllyel Olaszországban élő és dolgozó bevándorlók száma: ők valamivel több mint 5,2 millióan vannak, a lakosság 8,7 százalékát teszik ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.