Magyar férfit sebesített meg egy migráns

Magyar Nemzet
2020. 01. 18. 10:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára tegnap a Facebook-oldalán. – Egy „arab vagy afrikai” származású férfi dulakodás közben megszúrt egy magyar fiatalembert, aki súlyosan megsérült. Erről írt a német sajtó, az eset január 4-én történt Schömbergben – írta Menczer Tamás. A bejegyzéshez mellékelte a PZ-news.de hírportál január 10-én keltezett jelentését, amely szerint a tettes először a magyar férfit szúrta meg, majd menekülés közben egy törököt is megsebesített. A magyar férfi állapota stabil.

– Kinti kollégáink a cikkből értesültek a történtekről, természetesen felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, a magyar férfit megoperálták. Jó hír, hogy a sérülése nem volt életveszélyes. Az ügyészséghez fordultunk, tájékoztatást kértünk a nyomozás állásáról. Várjuk a választ – tette hozzá az államtitkár, aki az M1 aktuális csatornán azt is elmondta, ha a magyar áldozatnak segítségre van szüksége, a stuttgarti főkonzulátus és a külügyminisztérium is rendelkezésre áll.

A PZ-news.de hírportál cikke óta eltelt egy hétben nem jelentek meg újabb hírek a támadásról a német sajtóban. A legfrissebb információk szerint a rendőrség keresi a tettest, aki 20–25 év közötti arab vagy afrikai származású férfi. A Schwarzwälder Bote helyi lap írása szerint a január 4-i támadást az előzte meg, hogy az elkövető állítólag szóváltásba keveredett egy tízfős csoporttal, majd kést rántott. A húszéves magyar férfi a csoport nőtagjait próbálta megvédeni, mire a bevándorló megszúrta. A menekülő tettest egy 35 éves járókelő meg akarta állítani, de őt szintén megkéselte az elkövető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.