Mark Meadows: Donald Trump és felesége jól vannak

Olyan elnökünk van, aki nemcsak most, hanem a jövőben is el fogja látni feladatait – jelentette ki.

Forrás: MTI2020. 10. 02. 18:30
TRUMP, Donald ; Trump, Melania
Shanksville, 2020. szeptember 11. Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania Trump néma csenddel adózik a 2001. szeptemberi New York-i terrortámadás áldozatai emlékének, miután az Air Force One, az amerikai elnöki repülõgép leszállt a Pennsylvania állambeli Johnstown-Cambria repülõtéren 2020. szeptember 11-én, az Egyesült Államok elleni repülõgépes terrortámadások 19. évfordulóján. Az elnök az egyik eltérített géprõl, a United amerikai légitársaság 93-as járatáról elnevezett nemzeti emlékmûnél tartott megemlékezésen mond beszédet késõbb a pennsylvaniai Shanksville-ben. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon Forrás: MTI/AP/Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Donald Trump és a felesége jól van, az elnök ellátja feladatait – jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke újságíróknak péntek délelőtt.

– Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni – jelentette ki Meadows. Elmondta: az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak. – Az elnöknek nemcsak jó a hangulata, hanem nagyon is energikus – szögezte le a kabinetfőnök, akit szintén teszteltek, és az eredmény negatív lett.

Meadows arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap. Derűlátóan nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően.

A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett.

Nyilatkozott Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője is. Mint mondta: telefonon beszélt az elnökkel, s úgy találta, hogy „kifejezetten jó a hangulata”.

Több demokrata párti politikus a Twitteren reagált a hírre. Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és a felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak.

Fotó: MTI/AP/Alex Brandon

„Gondolataink Trump elnökkel és Melania Trump first ladyvel vannak” – írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy „továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért”.

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt „gyors és teljes felépülést” az elnöki párnak. Nancy Pelosi demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: „nagy szomorúsággal” hallotta a hírt. Hozzáfűzte: „most, hogy Egyesült Államok elnöke és felesége az őt körülvevő óvintézkedések ellenére is megfertőződtek, talán ez alkalom arra, is, hogy az emberek tanuljanak ebből”.

A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint Trumpék vírusfertőzöttsége „lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését”.

Pénteken délután bejelentették: negatív lett Mike Pence amerikai alelnök, továbbá Joe Biden és a felesége vírustesztje. Biden kampánytörzse bejelentette: a negatív vírusteszt után a demokraták elnökjelöltje folytatja kampánykörútját, és pénteken Michiganbe utazik kampányolni.

Mich McConnell egy rádióinterjúban leszögezte: folytatódik Amy Coney Barrett alkotmánybíró-jelölt meghallgatási folyamata, ezt az elnök vírusfertőzése nem befolyásolja. Hasonlóképpen nyilatkozott a szenátus igazságügyi bizottságának elnöke, Lindsey Graham dél-karolinai szenátor is. Graham újságíróknak elmondta: telefonon beszélt Donald Trumppal, akinek első kérdése éppen Barrett meghallgatására irányult. Barretten naponta végzik el a vírustesztet, amely eddig negatívnak bizonyult.

Mike Lee, republikánus politikus, a szenátus igazságügyi bizottságának tagja – aki a héten találkozott az alkotmánybíró-jelölttel – pénteken közölte: pozitív lett a vírustesztje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.