Megkezdődött az orosz-ukrán fogolycsere

Megkezdődött szombaton az Oroszországban és Ukrajnában letartóztatott és elítélt állampolgárok cseréje – közölte a TASZSZ hírügynökséggel Nyikolaj Polozov, az ukrán tengerészek egyik ügyvédje.

Forrás: MTI2019. 09. 07. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ukrán tengerészeket a moszkvai Lefortovo börtönből a Vnukovói repülőtérre szállították, ezért kijelenthetjük, hogy megkezdődött a fogolycsere” – mondta az ügyvéd.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint közben egy ukrán felségjelű repülőgép landolt Vnukovón.

Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség vezérigazgatója azt közölte a TASZSZ-szal, hogy Kirill Visinszkij, a RIA Novosztyi Ukrajina hírportál májusban hazaárulás vádjával letartóztatott, orosz-ukrán kettős állampolgárságú főszerkesztője, akit az ukrán fellebbviteli bíróság augusztus végén feltételesen szabadlábra helyezett, már a kijevi repülőtéren van, és hamarosan Moszkvába repül.

Feltehetőleg a kicserélendő foglyok listáján van Oleh Szencov ukrán filmrendező is, akit egy Krím félszigeti terrorcselekmény előkészítésének vádjával Oroszországban 20 évi szabadságvesztésre ítéltek, majd augusztus végén a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben lévő fegyenctelepről váratlanul Moszkvába szállítottak – közölte Pavel Csikov, a rendező bírósági védelmét ellátó Agora jogvédő szervezet ügyvédje.

Az Ukrajnában 15 év börtönre ítélt Ruszlan Gadzsijev orosz harckocsizót azonban, aki 2015 elején a Donyec-medencei harcokban esett ukrán fogságba, nem szállították a fogolycserére kijelölt személyek kijevi gyűjtőhelyére – közölte Valentyin Ribin, Gadzsijev ügyvédje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.