Megszületett Meghan és Harry herceg második gyermeke

Archie Harrison húga a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta.

Magyar Nemzet
2021. 06. 06. 18:48
WINFREY, Oprah; MEGHAN hercegnõ
Egyesült Államok, 2021. március 8. A Harpo Productions által közreadott képen Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és amerikai felesége, Meghan Markle sussexi hercegnõ interjút ad Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiségnek az Egyesült Államokban 2021. február 16-án. Az interjút 2021. március 7-én sugározta a CBS amerikai televíziótársaság. MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese Fotó: Joe Pugliese
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke – adta hírül a BBC brit közszolgálati csatorna portálja. Archie Harrison húga a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. Az első név II. Erzsébet királynő gyermekkori becenevére utal, a másodikkal pedig Harry édesanyja, Diana walesi hercegnő emléke előtt tisztelegnek.

A baba pénteken délelőtt 11 óra 40 perckor született a Santa Barbara Kórházban 3,2 kilogramm súllyal. Mind a gyermek, mind az édesanya egészséges. Jól vannak, és már hazatérhettek az otthonukba – tudatta a pár a CNN amerikai hírtelevízióval.

Harry herceg és Meghan Markle újszülött kislánya II. Erzsébet brit királynő tizenegyedik dédunokája. A trónöröklési sorban a nyolcadik helyet foglalja el. Mivel az Egyesült Államokban született, ő a királyi család legmagasabb rangú tagja, aki külföldön látta meg a napvilágot. Születési helye okán egyszerre állampolgára az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának is.

A szülők azt írták, Lili érkezése többet jelent számukra, mint valaha képzelték volna, és hálásak mindazért a szeretetért és imáért, amit a világ számos szegletéből kaptak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.