Megtörnék a baloldali erők uralmát

Magyar Nemzet
2019. 10. 29. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Martínez, a kormányzó Frente Amplio (Széles Front) baloldali szövetség, illetve Luis Lacalle Pou, a jobboldali Nemzeti Párt jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi uruguayi elnökválasztás első fordulójában, így ők ketten mérkőznek meg a november 24-én esedékes második fordulóban.

Martínez a részeredmények szerint a voksok 39 százalékát szerezte meg, míg Lacalle Pou a szavazatok 29 százalékát kapta. Összesen 2,6 millió uruguayi választópolgárt vártak az urnákhoz, hogy a 2020. március 1-jén leköszönő Tabaré Vázquez elnök utódjáról szavazzanak. Az elnökválasztással párhuzamosan parlamenti választásokat is tartottak. A Széles Front 14 éve irányítja Uruguayt, ám a Nemzeti Párt más jobboldali pártokkal összefogva akár kormányt is alakíthat – írja a Reuters hírügynökség.

A BBC szerint a választópolgárok a gazdaság és a 9 százalékos munkanélküliségi ráta mellett a növekvő bűnözés miatt aggódnak. A gyilkosságok száma 46 százalékkal emelkedett egy év alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.