Menet az idegengyűlölet ellen

2019. 08. 26. 12:42
Unteilbar' (indivisible) - Rally for an open society
epa07790335 People shout slogans during a mass rally for an open society organized by action group 'Unteilbar' (indivisible) in Dresden, Germany, 24 August 2019. The rally calls for tolerance and diversity ahead of state elections in Saxony and Brandenburg, the eastern parts of Germany where the far-right has seen rising support in recent years. EPA/FILIP SINGER Fotó: MTI/EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Becslések szerint legalább 35 ezer ember vonult fel Drezdában szombat délután, hogy elítélje az idegengyűlöletet és az intoleranciát s kiálljon a nyílt és szolidáris társadalom mellett.

Az Elba partján fekvő szászországi nagyváros központjában nagyjából egy kilométerre nyúlt el a felvonulók menete.

Fotó: MTI/EPA/FILIP SINGER

„Szászország is lehet más. Drezda jóval, de jóval több, mint a Pegida” – utaltak a szervezők a városban öt évvel ezelőtt alapított szélsőjobboldali, bevándorlás- és iszlámellenes mozgalomra.

A kelet-németországi Szászországban és Brandenburg tartományban szeptember 1-jén tartományi választásokat tartanak, melyeken a várakozások szerint megerősödik a szövetségi szinten kormányzó jobbközép pártoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak nevű párt. Brandenburgban akár a legnagyobb politikai erővé is válhat a jobboldali párt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.