Migránsbarát tüntetéssorozatot szervez a Soros által szponzorált NGO

Több ezren tüntettek Berlinben a kancellária épülete előtt kedden este azért, hogy az EU nyissa meg határait a Görögország felől érkező migránsok előtt. A Seebrücke nevű NGO ezen a héten további 25 németországi és svájci városban szervez hasonló megmozdulásokat. A Seebrückét eredetileg a Földközi-tengeren felvett illegális migránsok befogadásának támogatására hozták létre alig másfél évvel ezelőtt, és Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa szponzorálja.

Forrás: V4NA2020. 03. 04. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Seebrücke nevű civil szervezet szerint 8000-en, a német rendőrség közleménye szerint viszont nagyjából 3500-an vonultak fel kedden este Berlinben, hogy a Törökország és Görögország felől érkező több ezer migráns befogadása mellett tüntessenek, számolt be szerdán a német DPA hírügynökség. „Ürítsék ki a (migráns)táborokat Görögországban! Nyissák meg a határokat, mentsünk életeket! Szolidaritást most – nálunk van még hely!” Ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel vonultak fel a civil szervezet aktivistái. A Seebrücke szerdai Twitter-bejegyzése szerint hasonló megmozdulásokat szerveznek további 25 németországi és svájci városban azért, hogy az EU nyissa meg a török-görög határt, Németország pedig minél több bevándorlót fogadjon be.

A német NGO egyik aktivistája a Twitteren arra szólította fel a szerdai demonstrációkra készülőket, hogy vigyenek magukkal személyi igazolványt, a személyes adataik felhasználására feljogosító dokumentumot, valamint kitöltetlen (biankó) banki csekket is, hogy ezzel is „megkönnyítsék a migránscsaládok későbbi elosztását”.

Az Epoch Times című német hírmagazin honlapja szerint a Seebrücke 2018 nyarán a semmiből jött létre, a Soros György milliárdos tőzsdespekuláns által pénzelt Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával.

A Seebrücke eredeti célja az volt, hogy megmozdulásokkal és pénzzel támogassa a Földközi-tengeren cirkáló NGO-hajók – köztük a német Carola Rackete kormányozta Sea Watch 3 – fedélzetére felvett illegális migránsok betelepítését Németországba és az EU más országaiba. A téli hónapokban fókuszt váltott a szervezet. Most éppen az antifasizmus eszméje mögé bújva a szárazföldi útvonalon az EU felé tartó migránsok ezreinek befogadására buzdítják a németeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.