Migránspárt indulna a bécsi választásokon

Magyar Nemzet
2019. 06. 07. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb pártok és mozgalmak egyesülésével létrejött a Jövő Szociális Ausztriája (SÖZ) elnevezésű párt Ausztriában – jelentették tegnap a Kurier és a Heute című osztrák újságok. Az alapítók hangsúlyozták, hogy nemcsak a migránsok, hanem más társadalmi kisebbségek, köztük a nők, a gyerekek és a fogyatékkal élők érdekeit is képviselni szeretnék. A SÖZ nem véletlenül kapta a nevét, a rövidítés a török nyelvben ígéretet jelent. Noha a párt tagjai között a legtöbben migrációs hátterűek, az alapítók elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik úgy érzik, hogy a régi pártok már nem képviselik kellőképpen az érdekeiket – írja az MTI.

A programnak része lesz az adócsökkentés, a 30 órás munkahét követelése, valamint a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése. Emellett határozottan szeretnének fellépni a nemek közötti egyenjogúságért, valamint a diszkrimináció ellen. Többek között azt követelik, hogy ne különböztessék meg azokat, akik vallási jellegű tárgyakat viselnek.

A SÖZ listavezetője, a török származású Hakan Gördü Bécsben született, ott is nőtt fel. Hangsúlyozta, hogy a párt alapítói közül már mindenki Ausztriá-ban született, és bár migrációs hátterük van, szerinte ugyanúgy bécsiek, mint Sebastian Kurz vagy Heinz-Christian Strache. A tervek szerint a SÖZ listát állít a 2020-as bécsi önkormányzati választásokon, de az sem kizárt, hogy már a szeptemberi parlamenti választásokon is indul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.