Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 26., hétfő, Anna, Anikó napja
HÍR TV - NAPRÓL-NAPRANem engedünk, hiszen gyermekeink jövője a tét.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/minden-korabbinal-komolyabb-incidens-a-nato-es-moszkva-kozott-9984233/

Minden korábbinál komolyabb incidens a NATO és Moszkva között

Az orosz parti őrség egyik hajójáról figyelmeztető lövéseket adtak le, egy Szu–24-es katonai repülőgépről pedig bombákat dobtak le tegnap egy brit romboló útvonalába a krími Fiolent-foknál a Fekete-tengeren, amelynek következtében a brit romboló elhagyta Oroszország területi vizeit.

A moszkvai tájékoztatás szerint az orosz fekete-tengeri flotta a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrszolgálatával közösen határsértő hajót fordított vissza.

Az orosz katonai tárca szerint a Defender romboló a Fekete-tenger északnyugati részén, a Fiolent-fok közelében közép-európai idő szerint 10 óra 52 perckor sértette meg a határt, és három kilométer mélyen hatolt be az orosz felségvizekre. A brit hajó a tájékoztatás értelmében nem reagált arra a figyelmeztetésre, hogy fegyvert fognak használni ellene. Az őrhajó 11 óra 06 perckor és 11 óra 08 perckor adott le figyelmeztető lövést, a figyelmeztető bombavetés 11 óra 19 perckor történt, a brit romboló 11 óra 19 perckor hagyta el az orosz felségvizeket.

Az orosz védelmi minisztérium tegnap délután közölte, hogy a határsértés miatt bekérette a moszkvai brit nagykövetség katonai attaséját.

London szerint egyébként nem dördültek el figyelmeztető lövések, a brit hadihajó pedig nemzetközileg elismert útvonalon haladt Odesszából Georgia felé. Valerij Geraszimov vezérkari főnök még az incidenst megelőzően, a IX. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei hadihajóinak manőverei az orosz határok közelében „nyilvánvalóan provokatív természetűek”.

– Ily módon incidensek előfeltételei jönnek létre, ami nem kedvez a katonai feszültség csökkentésének

– mondta Geraszimov.

A vezérkari főnök kifogásolta, hogy jelentősen megnőtt a NATO-országok haditengerészeti aktivitása az orosz határok közelében. – A Fekete-tengeren és a Balti-tengeren gyakorlatilag állandó jelleggel nagy hatótávolságú, nagy pontosságú rakétafegyverekkel felszerelt hajók tevékenykednek, továbbá felderítő, járőröző és csapásmérő repülőgépek, valamint drónok repülnek – mondta.

A washingtoni orosz nagykövetség kedden a Twitteren arra szólította fel az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy mondják le a június 28. és július 10. között Ukrajna területén és a Fekete-tenger medencéjében a Sea Breeze – 2021 kódnéven megtartandó nemzetközi hadgyakorlatot. A misszió szerint a manőverek mérete és „agresszív jellege” nem segíti elő a régió biztonságát,

„megnöveli a nem szándékos incidensek kockázatát”, és ösztönzi Kijev „militarista hajlamait”.

A témával kapcsolatban Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője az Indexnek azt mondta: ilyen komoly incidens még nem volt a NATO és Oroszország között.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Terebélyesedő botrány

Újabb részletek derülhetnek ki a botrányban
Ismét felbukkant az interneten a Cseh Katalinhoz köthető ügyet kirobbantó maszkos alak. Azt üzente: van még információ ott, ahonnan az eddigiek jöttek.

Összefoglaló

Mit lehet tudni eddig a Cseh Katalin körül kialakult ügyről?
Honnan indul és hova tart a Momentum képviselője kapcsán kipattant céges ügy? Négy percben hét nap történései.
Testvérpár írta az olimpia eddigi legnagyobb szenzációját
Abe Uta és Abe Hitami ugyanazon a napon győzött cselgáncsban. Japán úszik a boldogságban.

Poszt-trauma

A virtuális világ mellett elhagyom a valóságot…
Horvátországban még nem gyorsult fel az idő, még nem kell azonnal élni.

Poszt-trauma

Orbán hatalmas jobbegyenest vitt be az ellenzéknek
Ez bizony betalált.

Poszt-trauma

Ugye, nem egy újabb silány Gyurcsány-kiadás?
Cseh Katalin védekezett, majd támadásba lendült. Közben akaratlanul is elárulta, mit gondol a demokráciáról.

Aktuális

Videón a Cseh Katalin körüli ügy eddigi főbb mozzanatai
Összefoglaltuk a botrányt: a Momentum képviselőjének zavart hadarása és ellentámadása, Fekete-Győr András táncos sétája és egy mém, ami jórészt be is mutatja a dolgok állását.

Fricz Tamás blogja

A globalista ultraliberálisok a homoszexuális propagandát európai alapértéknek hazudják
Kulturális és értékbeli vasfüggöny hullott le ismét Európa közepén. És ezt a vasfüggönyt nem mi húztuk le.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!