Napi terror 03. 23.

Magyar Nemzet Online
2019. 03. 23. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Szombaton letartóztathatják azt a 27 éves szír férfit, akit terrorcselekménynek minősülő gyilkosságok miatt fogtak el tegnap Budapesten. Az Iszlám Állam egyik vezetőjeként azonosított F. Hasszánnak köze lehet a négy évvel ezelőtti párizsi terrormerényletek elkövetőihez, például a Budapesten többször is járt Salah Abdeslamhoz.
  • Győzelmet hirdetett szombaton az Iszlám Állam dzsihadista szervezet felett Kelet-Szíriában az amerikai támogatású kurd-arab fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF).
  • Végig tagadta bűnösségét a pénteken terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfi – mondta az M1 aktuális csatornának a gyanúsított ügyvédje a kihallgatás után.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozó ötvenkilenc német állampolgárt tart fogva Szíriában a nemzetközi terrorellenes koalíció helyi szövetségese, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet – közölte pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin.
  • Két robbanás történt egy rendezvényen szombaton a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, Laskargáh városban, a detonációkban négy ember meghalt és többen megsebesültek, köztük a tartományi kormányzó – közölték biztonsági és kórházi források.
  • A Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálja a terrorizmus miatt pénteken őrizetbe vett szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.
  • Robbanások rázták meg szombaton a szomáliai főváros, Mogadishu központját minisztériumi épületek közelében, a detonációkat követően tűzharc alakult ki a támadók és a biztonsági erők között – közölte a rendőrség.
  •  

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.